Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Γιώργου Μαννούρη, Ατραπός

Η ποιητική συλλογή του Γιώργου Μαννούρη αποτελεί φωτεινό δείγμα δημιουργικής ενασχόλησης ενός «μαέστρου» νοός με τον κόσμο των λέξεων.

Η εισόδεια συγγραφική κατάθεση του νεαρού πιανίστα και μουσικολόγου, η Ατραπός του, συναρθρώνεται μέσα από τις εκφραστικές αναζητήσεις του γύρω από πεδία όπως η εσωτερική συνοχή, το συναίσθημα, η λυρική αντίληψη του κόσμου, η γοητεία του λεπτού κι απτού βλέμματος στα πρόσωπα.  

Η «φωνή» του δημιουργού απλώνεται εδώ ήπια και κατευναστική, βέβαιη, ανάμεσα στους στίχους, για να υπενθυμίζει τη δύναμη της ποίησης, την ολιγόλογη παράθεση εικόνων και νοημάτων που αφορούν την πορεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Ο Γιώργος Μαννούρης γεννήθηκε το Δεκέμβριο του ‘93. Είναι πιανίστας, μουσικολόγος και συγγραφέας. Ακολούθησε μουσικές σπουδές σε ανώτατα ιδρύματα στη Μαδρίτη (Βασιλίσσης Σοφίας) και στη Βοστώνη (Νέας Αγγλίας). Έχει εμφανιστεί σε  μεγάλες σκηνές όπως το Παλάτι του Κρεμλίνου, το Steinway Hall του Αμβούργου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και το Jordan Hall στη Βοστώνη. Είναι κάτοχος δώδεκα μουσικών βραβείων, υπηρέτησε ως υπότροφος του διεθνούς σωματείου «Gina Bachauer» στην Αθήνα και ανακηρύχθηκε πρέσβης στο ίδρυμα «Νίκου και Μανουέλας Βαρδινογιάννη» στη Μαδρίτη. Διδάσκει στο Κονσερβατόριο της Νέας Αγγλίας και είναι πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ανάφαιος» στην Κύπρο.

Προσωπική ιστοσελίδα: www.yiorgosmannouris.com