Ο Jarus αντλεί έμπνευση από την οπτική ανθρώπινη εμπειρία και μέσα από τα έργα του επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να υπάρχει στον δημόσιο χώρο. Παρατηρεί τη ζωή των καθημερινών ανθρώπων, την ερμηνεύει και την αποτυπώνει οπτικά σε μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες, οι οποίες εναρμονίζονται εντυπωσιακά με το περιβάλλον γύρω τους.

Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται μέσα σε κοινότητες από ολόκληρο τον κόσμο, τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και σε επαρχιακές περιοχές. Εξάλλου, μέσα από τα έργα του «αναγνωρίζει» τον ρόλο που διαδραματίζει η κοινότητα στη ζωή ενός ανθρώπου και τη δύναμη που έχει ο ένας να παρέχει υποστήριξη στον άλλο στις δυσκολίες. Τα πορτρέτα και οι φιγούρες που δημιουργεί, χρησιμοποιώντας ακρυλικό χρώμα και σπρέι και σε συνδυασμό με την ιμπρεσιονιστική τεχνική του, αποκαλύπτουν στα μάτια του θεατή συγκινητικές αναπαραστάσεις των απλών ανθρώπων που συναντά στα ταξίδια του.

Ο Jarus έρχεται από τον Καναδά για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία μαγευτική τοιχογραφία, στην οδό Σπυρίδωνος Βασιλειάδου 32. Οι πατρινοί και όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της τεσσαρακοστής ένατης τοιχογραφίας του ArtWalk από την Τετάρτη 27 Απριλίου.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και το έργο του από κοντά!

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Emmanuel Jarus, Brandon, Canada, 2019