Η Elléna Lourens με καταγωγή από τη Νότια Αφρική ξεκίνησε να δημιουργεί έργα τέχνης είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες από μικρή ηλικία κι όταν ακόμα βρισκόταν στο σχολείο. Έκτοτε, η τεχνική της έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά και η ίδια έχει ασχοληθεί περαιτέρω με την εικονογράφηση, την street art και τη ζωγραφική.

Το στυλ της παραπέμπει έντονα στο παρελθόν, λαμβάνοντας υπόψη τα θέματά της και τους χρωματικούς τόνους που χρησιμοποιεί, αλλά, παρατηρώντας με μεγαλύτερη προσοχή, ο θεατής μπορεί να αντιληφθεί ότι μέσα από τα έργα τέχνης της εκφράζει μια διαισθητικά σύγχρονη αισθητική που επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τη συναισθηματική εικονογραφία.

Με τα δικά της λόγια: «Θέλω η δουλειά μου να εμπνέει τους ανθρώπους, όχι με τρόπο που να τους προκαλεί, αλλά με τρόπο που να τους παρακινεί να βρουν μέσα τους κάτι που θα μπορούσαν να μοιραστούν, το οποίο θα ήταν ζεστό και δημιουργικό» (VoyageMIA, 2019).

Η Elléna Lourens έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον καλλιτεχνικό κόσμο, δουλεύοντας μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και να συνεχίσει τη δική της πρακτική, συμμετέχοντας σε εκθέσεις και δημιουργώντας τοιχογραφίες τόσο στη Νότια Αφρική όσο και διεθνώς.

Η Elléna Lourens λοιπόν ταξιδεύει στην Πάτρα από την Νότια Αφρική για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της πόλης μία εντυπωσιακή τοιχογραφία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 1. Οι πατρινοί και όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της πεντηκοστής τρίτης τοιχογραφίας του ArtWalk από κοντά από την Τρίτη, 21 Ιουνίου!