Το PLAYGROUND for the arts εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα λειτουργίας, το Artistic Hub και σας καλεί να το γνωρίσετε. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μοντέλο ενίσχυσης καλλιτεχνικών δράσεων που προσκαλεί καλλιτέχνες και δημιουργούς, είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες, να κάνουν χρήση των χώρων και των υπηρεσιών του, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει μια συνεργατική επαγγελματική στέγη.

Το PLAYGROUND λειτουργεί από το 2009 στο Βοτανικό, στον ανακαινισμένο χώρο που στο παρελθόν στεγαζόταν εργοστάσιο σιδηροκατασκευών. Σε ύψος τριών επιπέδων και σε συνολική έκταση 450 τετραγωνικών μέτρων, οι ιδιοκτήτες του χώρου, Γιώτα Πεκλάρη, Θάνος Δασκαλόπουλος και Πέτρος Κούρτης, έχουν αναπτύξει ένα σύγχρονο χώρο δημιουργίας και συνεργασίας με γνώμονα το φιλικό και οικείο περιβάλλον. 

Οι χώροι του, πολυχρηστικοί και λειτουργικοί, διαθέτουν όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για τη στέγαση πολλών διαφορετικών δραστηριοτήτων. Είναι ιδανικοί για τη διεξαγωγή προβών, παραστάσεων, παρουσιάσεων, σεμιναρίων – μαθημάτων, επαγγελματικών συναντήσεων και εκδηλώσεων.

Το κτίριο του PLAYGROUND περιλαμβάνει ειδικότερα:

• 2 στούντιο με ξύλινο πάτωμα ειδικό για χορό, καθρέφτες και ηχοσυστήματα 

• 1 αίθουσα black box με ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό, κερκίδες και προσαρμοζόμενο ξύλινο πάτωμα

• Αποδυτήρια, τουαλέτες, ντους

• Χώρο υποδοχής

• Τραπεζαρία

• Εσωτερική αυλή

Σε όλους τους χώρους του PLAYGROUND υπάρχει σύνδεση wi-fi όπως επίσης και κλιματισμός, ενώ στους χώρους εργασίας μπορείτε επιπλέον να κάνετε χρήση τηλεφώνου, εκτυπωτή και scanner.

Το PLAYGROUND Artistic Hub φιλοδοξεί να εδραιώσει τη συνθήκη της επαγγελματικής και καλλιτεχνικής συγκατοίκησης, η οποία ενδυναμώνει το διάλογο μεταξύ των μελών μιας κοινής στέγης με στόχο την ανάπτυξη νέων ιδεών, ενώ παράλληλα δημιουργεί νέες ευκαιρίες δικτύωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. 

Επιπλέον, η αξιοποίηση από όλους, ενός ενιαίου δικτύου συνεργατών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών (νομικά και λογιστικά θέματα, προβολή – επικοινωνία, δημιουργικό σχεδιασμό, φωτογράφιση κλπ), ελαχιστοποιεί τα πάγια λειτουργικά έξοδα των μελών του και παράλληλα διασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους.*

Στα χρόνια λειτουργίας του, το PLAYGROUND έχει επιλεγεί από καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων τους, όπως οι σκηνοθέτες Γιάννης Μόσχος, Γιάννης Καλαβριανός, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Δέσποινα Σιδηροπούλου, Λένα Φιλίποβα, Γιώργος Γκικαπέππας, ο χορογράφος Φώτης Νικολάου, το σχήμα body music “Kantu Korpu” κ.α. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί στους χώρους του PLAYGROUND σημαντικές διοργανώσεις με διεθνή χαρακτήρα όπως το Coetáni_Experimental Flamenco Festival, το Mediterranean Percussion Lab, το TapMotif κ.α.

Σε ποιους απευθύνεται το PLAYGROUND Artistic Hub: Σε καλλιτεχνικές ομάδες, μεμονωμένους καλλιτέχνες, δασκάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες που αναζητούν μία σταθερή στέγη.

Προσφερόμενες υπηρεσίες:

• χρήση των στούντιο, ανάλογη με το πακέτο συνδρομής

• δυνατότητα παρουσίασης ανοιχτής πρόβας

• απεριόριστη χρήση κοινόχρηστων χώρων εργασίας και συνάντησης εντός του ωραρίου λειτουργίας του χώρου.

• προβολή στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του PLAYGROUND for the arts

• ειδικές τιμές ενοικίασης για εκδηλώσεις, παραστάσεις

Η αξιοποίηση των σταθερών συνεργατών του PLAYGROUND προτείνεται, αλλά δεν υπάρχουν δεσμεύσεις και περιορισμοί γύρω από αυτό.

Ο χώρος διατίθεται προς ενοικίαση και ανεξάρτητα από το Artistic Hub, χωρίς να περιλαμβάνει τις έξτρα παροχές του προγράμματος.

Το πρόγραμμα λειτουργεί για περιορισμένο αριθμό θέσεων.