Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής (www.sfm.gr) συνεχίζει και φέτος την διοργάνωση του Art Campus στους Δελφούς, από 7 έως 13 Ιουλίου 2014, καθώς το όραμά του είναι να συμβάλλει στην μουσική και επαγγελματική εξέλιξη των ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών με την καθοδήγηση καταξιωμένων καλλιτεχνών-παιδαγωγών.

Φέτος, το Art Campus προσκαλεί νέους ταλαντούχους σπουδαστές ή/και απόφοιτους πνευστών που παίζουν φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο ηλικίας 16-26 ετών να συμμετάσχουν σε master classes τεχνικής και ερμηνείας έργων ρεπερτορίου του μουσικού οργάνου που παίζουν. Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν κατόπιν ακρόασης.

Όσοι επιλεγούν θα έχουν επί πλέον την δυνατότητα συνεργασίας με την ορχήστρα εγχόρδων Camerata Junior, να συμμετάσχουν σε σύνολα μουσικής δωματίου, να παρακολουθήσουν μουσικά εργαστήρια, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό για σολίστ πνευστών και να εμφανιστούν σε συναυλίες στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στο Αίθριο του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Π.Κε.Δ.

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής προσφέρει δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες που θα επιλεγούν από τις ακροάσεις: τα δίδακτρα, τη διαμονή σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια στο ΕΠΚεΔ και πλήρη διατροφή. Το Art Campus πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία της Οικογένειας Γ. και Φ. Λιβανού και με την συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ) και της Ι’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Πρόσκληση νέων μουσικών / φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο / 16-26 ετών

Αποστολή αιτήσεων μέχρι 31 Μαρτίου 2014

Website για πληροφορίες – αιτήσεις: http://artcampus.wix.com/art-campus

*Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής ιδρύθηκε το 1953 από την υψίφωνο Αλεξάνδρα Τριάντη, τον ευπατρίδη Λάμπρο Ευταξία και τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ο οποίος καθόρισε την πορεία του με την υλοποίηση πρωτοπόρων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Βασικοί σκοποί των Φίλων της Μουσικής υπήρξαν:

Η ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το 1991, με τη σύμπραξη του ελληνικού δημοσίου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτιρίου, το οποίο θεωρείται σήμερα ένα από τα αρτιότερα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, άριστα εξοπλισμένο για τη στέγαση μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνεδρίων.

Η δημιουργία Ορχήστρας Δωματίου. Το 1991 ιδρύθηκε η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με έδρα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ίδρυση σύγχρονης Μουσικής Βιβλιοθήκης. Με τη στήριξη του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη εγκαινιάστηκε το 1997 η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία σήμερα λειτουργεί χάρη στα έσοδα του Κληροδοτήματος Αλεξάνδρα Τριάντη.

Η απονομή υποτροφιών σε νέους έλληνες καλλιτέχνες για τελειοποίηση σπουδών στο εξωτερικό. Από το 1993 έχουν απονεμηθεί 82 υποτροφίες «Αλεξάνδρα Τριάντη» και 46 υποτροφίες «Κυβέλη-Χορν».

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ποικίλων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων σε όλη την ελληνική επικράτεια, με σκοπό την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας του τόπου.