Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής απένειμε μουσικές υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες για Λυρικό Τραγούδι και Πιάνο.

Συγκεκριμένα:

Στην 23χρονη σοπράνο Βάσια Αλάτη απονεμήθηκε από το «Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» η νέα υποτροφία Μαρία Κάλλας για τελειοποίηση σπουδών στην Ακαδημία της Βιέννης κατά το 2016-2017.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Λυρικού Τραγουδιού αποτελούσαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και μαέστροι: Ζανέτ Πηλού, Δάφνη Ευαγγελάτου, Λουκάς Καρυτινός, Γιώργος Κουρουπός, Άρης Χριστοφέλλης.

Στον 25χρονο πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη απονεμήθηκε από το Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία», με Πρόεδρο την Πριγκίπισσα Ειρήνη, το νέο «Βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ» για τελειοποίηση σπουδών στο εξωτερικό και διοργάνωση συναυλιών στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Πιάνου αποτελούσαν οι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες: Γιάννης Βακαρέλης, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Μύρων Μιχαηλίδης.

Οι Διαγωνισμοί, οι οποίοι ανέδειξαν δυο εξαιρετικά ταλαντούχους νέους Έλληνες καλλιτέχνες, διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη στήριξη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων και συνεργασιών.