Στο solo project με τίτλο Unruly Days (Απείθαρχες Μέρες) ο WD παρουσιάζει μια σειρά τοιχογραφιών στο ίδιο σημείο που μας είχε αφήσει και τα έργα του το 2015, στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό της Νάξου.

Ο WD ξανα-εμπνέεται από το μοναδικό σκηνικό του εγκαταλειμμένου συγκροτήματος και το μετατρέπει, δουλεύοντας μία εβδομάδα, σε μια open gallery με τη δύναμη που μόνο η Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο έχει. Τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους. Τέχνη που επικοινωνεί άμεσα, γίνεται σημείο αναφοράς και τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό που ενώνει τα έργα του WD στο Unruly Days, είναι ο πειραματικός χαρακτήρας τους, η ελεύθερη δημιουργία του καλλιτέχνη και η συνομιλία του με το χώρο. Μια διαφορετική ανάγνωση του Around and About (Στη Νάξο Πέριξ) της εικαστικής έκθεσης που αναπτύσσεται με επίκεντρο τον Πύργο Μπαζαίου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Νάξου. Μια επιτόπια εικαστική εγκατάσταση, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε αυτή τη μορφή: ένας καλλιτέχνης δημιουργεί πολλαπλές τοιχογραφίες σε ένα σημείο μετατρέποντάς το σε μια open gallery. Επιμέλεια NojNop.

Παράλληλα και μέχρι 27/09/2018, συνεχίζεται η έκθεση “Around & About” με ζωγραφικά έργα του WD στον Πύργο Μπαζαίου.

Βιογραφικό καλλιτέχνη

O WD (Wild Drawing) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαλί της Ινδονησίας κι έχει πτυχία στις Καλές Τέχνες και στις Εφαρμοσμένες Τέχνες. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις κι έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ή graffiti / street art φεστιβάλ, σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό του background Ανατολής – Δύσης συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο κι αυτό είναι που κάνει τα έργα του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Η δουλειά του που χαρακτηρίζεται από στοιχεία ρεαλισμού, κυρίως αναμορφική, είναι επηρεασμένη από Comics, Graphic Novels και Fantasy Art ενώ κοινωνικά φαινόμενα, lifestyle, φύση και τέχνη αποτελούν πηγές έμπνευσής του. Αυτό που αγαπάει στο δρόμο είναι η ελευθερία έκφρασης, η επικοινωνία του με τον κόσμο και βέβαια το γεγονός ότι η Street Art είναι προσβάσιμη στον οποιοδήποτε χωρίς κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτισμικούς ή άλλους περιορισμούς.

Επιπλέον, μέσα από τη δουλειά του στο δρόμο έχει την ευκαιρία μιλήσει για το μεγάλο θέμα της επανοικειοποίησης του Δημόσιου Χώρου. Όλα αυτά αντισταθμίζουν τον εφήμερο χαρακτήρα της τέχνης του – αν τον ενδιέφερε να κάνει έργα που να αντέχουν στο χρόνο, θα έκανε μόνο πίνακες. Ο WD ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.


Διαβάστε επίσης:

Around & About: Ομαδική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο

Φεστιβάλ Νάξου 2018 στον Πύργο Μπαζαίου