Μια πολυσυλλεκτική ομάδα καλλιτεχνών έρχεται εφέτος στη Νάξο να εγκαταστήσει νέες δημιουργίες στον Πύργο Μπαζαίου, στη ρημαγμένη οικοδομή στην παραλία στο Αλυκό, και αλλού στο νησί τριγύρω. Να φωτίσει, να εμπλουτίσει και να αναπλαισιώσει παλαιότερα έργα εικαστικών από προηγούμενες διοργανώσεις (Around & About).

Οι καλλιτέχνες: Wild Drawing από την Ινδονησία και Ελλάδα, Patricia Garcia-Gomez και Lisa Marie Kaftori από τις Η.Π.Α, Aris Marakis από την Ιταλία και Ελλάδα, Laurent Reynès από τη Γαλλία, φτάνουν τον Μάιο στο νησί φιλοξενούνται στον Πύργο Μπαζαίου, επιλέγουν τα υλικά τους και αναπτύσσουν τον δικό τους δημιουργικό διάλογο με το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του χώρου.

Διαμορφώνουν με την ευρηματικότητα τους την ιδανική συνθήκη για να βιώσει το κοινό την αισθητική διάσταση που εμπεριέχει η εμπειρία μιας γόνιμης περιήγησης στον πρόσφορο τόπο.

Είναι άλλωστε τόσο συναρπαστικό, όταν βρίσκεσαι σε ένα πολύπτυχο νησί όπως είναι η Νάξος, να εμφορείσαι από τη διάθεση να γνωρίσεις ταπεινά ή θαυμαστά ανθρώπων έργα, τοπία και στοιχεία της φύσης μοναδικά. Να νιώσεις τον παλμό της ζωής όπως κάποτε μπορεί να συνταιριάξει ιδανικά με τον πλησίον, να συγχρονιστεί αρμονικά με της φύσης τον ρυθμό.

Tο καλοκαίρι, η αύρα της έκθεσης, η χαλαρότητα των διακοπών προσφέρουν το πιο κατάλληλο πλαίσιο.

Laurent Reynes- Portraits de ciels – 06 2017

Συντελεστές:

Επιμέλεια: Μάριος Βαζαίος
Συνεργαζόμενος Επιμελητής: Klaus Pfeiffer
Επιμέλεια χώρου: Κατερίνα Ζουράρη
Διοργάνωση: ΑΙΩΝ Πολιτιστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Aris Marakis – Aerides installazione ravvicinata SM