Για πρώτη φορά στην Αθήνα ο συνθέτης του Soundtrack της ταινίας Birdman που σάρωσε τα βραβεία στην περσινή τελετή των Βραβείων Oscar!  

Ένα χρόνο περίπου πριν, όλος ο πλανήτης μιλούσε για μία ταινία, το Birdman του Μεξικανού Alejandro Gonzales Iñarritu. Για πρώτη φορά το Μεξικό κερδίζει βραβείο Όσκαρ και μάλιστα 4 στο σύνολο!

Ο Αntonio Sanchez είναι ο δημιουργός του sοundtrack της συγκεκριμένης ταινίας και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Gazarte Theater Stage. Αν και έγινε ευρέως γνωστός χάρη στο Birdman, ο Antonio Sanchez είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς παγκοσμίως.

Με 4 Grammy στο ενεργητικό του, ο γεννημένος στο Μεξικό μουσικός θεωρείται από κριτικούς και μουσική κοινότητα ως ένας από τους πιο διακεκριμένους drummers, bandleaders και συνθέτες της γενιάς του.

Ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά ήδη απο την εφηβεία του, ενώ  τελειώνοντας τις σπουδές του το 1999 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη, και κατάφερε σχεδόν αμέσως να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους drummers της διεθνούς jazz σκηνής! Από τότε μέχρι σήμερα ο Antonio Sanchez έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες album και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα της jazz όπως οι: Chick Corea, Michael Brecker, Charlie Haden, Gary Burton και Toots Thielmans ενώ αποτελεί σταθερό συνεργάτη του Pat Metheny (κάτοχο 20 Grammy). Μάλιστα 3 από τα album που έγραψαν μαζί έχουν κερδίσει Grammy!

O πολυβραβευμένος Antonio Sanchez είναι από τους καλλιτέχνες που δεν επαναπαύονται και αναζητούν διαρκώς την εξέλιξη. Έτσι, έχει στο ενεργητικό του πολλές σημαντικές συνεργασίες και project. To πρώτο του album “Migration” χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα releases του 2007! Το 2013 το “New Life”κερδίζει θερμή αποδοχή από κοινό και κριτικούς σε παγκόσμιο επίπεδο και του χαρίζει το εξαιρετικά σημαντικό German Echo Jazz Award το 2014.

Ο Μεξικανός jazz drummer είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που πρέπει κανείς να δει live! Ο ήχος που δημιουργεί με το συγκρότημά του, τους Migration, με τους οποίους συνεργάζεται από το 2011, ξεπερνά κάθε φορά τα τετριμμένα ενώ η πέρα από τα καθιερωμένα τεχνική του εντυπωσιάζει!

Στις 22 Απριλίου, απολαμβάνουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής μόνο στο Theater Stage του GAZARTE!