Το θεατρικό μονόπρακτο ” Άνθρωποι & Άγγελοι “ αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας “Αγγέλων έργα” του Βασίλη Λαζαρίδη. Το έργο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 29 Οκτωβρίου 2014 στο Θέατρο “Λύχνος τέχνης και πολιτισμού” στο Γκάζι ενώ παράλληλα θα εκδοθεί σε βιβλίο και θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Η μουσική έχει γραφτεί ειδικά για την παράσταση από τον Σίμο Κουσκούνη.

Κινείται πάνω σε κλασσικές ενορχηστρώσεις όπου  κυριαρχούν τα έγχορδα και τα νυκτά όργανα ενώ τα χάλκινα πνευστά και τα κρουστά συμπληρώνουν τη μοναδική της αισθητική αναδεικνύοντας την εύθραυστη ενδοσκοπική διάθεση του θεατρικού κειμένου.

Η ενορχήστρωση, η ηχογράφηση και η παραγωγή έγινε στο στούντιο της WaveΜusic. Το cd με την μουσική του έργου είναι παραγωγή της WaveMusic  και κυκλοφορεί από την FM Records.

Πλοκή έργου

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του ’50. Ο Αριστοτέλης και ο Διογένης, φίλοι από παιδιά, συναντιούνται μια βραδιά σε ένα Πλακιώτικο σοκάκι. Παρά τις διαφορετικές τους διαδρομές,  η συνάντηση αυτή ξυπνά μέσα τους μνήμες, όπου η προσήνεια εναλλάσσεται με  την τραχύτητα και η γαλήνη με  την παραφροσύνη των βιωμάτων που χάραξαν την ζωή τους.

Η νύχτα αυτή σηματοδοτεί μια μοναδική πορεία εσωτερικής κάθαρσης που τους προετοιμάζει για κάτι άλλο, πέρα από αυτό που γνωρίζουν… την συνάντηση με τον Άγγελο τους.

Το έργο βασίζεται στο σκεπτικό ότι ο άνθρωπος στην ζωή του έχει δύο Αγγέλους που τον ακολουθούν. Ο ένας τον εγκαταλείπει στα μέσα της ζωής του και ο άλλος τον ακολουθεί μέχρι το τέλος του.

«Γεννιόμαστε άγγελοι, ζούμε σαν δαίμονες και πεθαίνουμε σαν άγγελοι».

 

Μια συγκλονιστική παράσταση, που περνάει μηνύματα διεγείροντας συναισθηματικά τον θεατή.

Συγγραφέας : Βασίλης Λαζαρίδης


Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθέτες- Ηθοποιοί:

~Μάνος Αντωνίου (Διογένης)

~Βασίλης Λαζαρίδης (Αριστοτέλης)

Βοηθός σκηνοθέτη

Δανάη Γιατρού

Καλλιτεχνική επιμέλεια

Μάκης Αρβανιτάκης

Μουσική

~ Σίμος Κουσκούνης

Σκηνικά – Κοστούμια

~ Γιάννης Κοντορουχάς

Φωτισμοί

~ Νάσος Κοτρίδης

Video art

~ Βαγγέλης Παπαευαγγελίου

Φωτογραφίες

~ Πηνελόπη Σαρρή

Οργάνωση παραγωγής

~ Σοφία Μαξούρη