Ατελείωτος χορός και ταξίδι στις δεκαετίες για την Πέννυ Μπαλτατζή στην τελευταία της εμφάνιση στο Faust!

Παρέα με τους “Σταρς του Παναμά” η Πέννυ τραγούδησε, χόρεψε, παρουσίασε νέα κομμάτια και ερμήνευσε διασκευές αγαπημένων τραγουδιών σε πιο λάτιν ρυθμούς. Από το “Μ’ αρέσεις, μ’ αρέσεις” μέχρι το “Μάμπο Μπραζιλέιρο” και από τα δικά της “Το γυφτάκι” έως “Το Καλάθι” η ταλαντούχα Πέννυ μας ταξίδεψε στο χρόνο και μας παρέσυρε με την ενέργεια της σε ατελείωτο χορό.

Από τον Βαγγέλη Γκρέκο


Με τις πρώτες νότες από το δικό της “Χορεύοντας” μας υποδέχτηκε για να συνεχίσει με το “Γυφτάκι” -από τα πρώτα τραγούδια που μας παρουσίασε τότε το 2013 όταν την πρωτογνωρίσαμε- δίνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια μικρή γεύση για το τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει! Με τραγούδια επιλεγμένα από το 1930 μέχρι το 1970, πειραγμένα στο σήμερα, μερικά εκ των οποίων είναι από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, η Πέννυ ανεβάζει τη διάθεση και σε κάνει να χορεύεις στους ρυθμούς της.

“Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα”, “Η γκαρσόνα”, “Μάμπο Μπραζιλέιρο” αλλά και τα δικά της “Μικρό καφέ” και το πιο πρόσφατο “Να ρθεις” ήταν μερικά μόνο από τα όσα ακούσαμε στο πρώτο μέρος και μας σήκωσαν από τις θέσεις μας!

Θα ήταν παράλειψή μου, αν δεν ανέφερα την καλύτερη στιγμή της βραδιάς με την ξεχωριστή ερμηνεία της Πέννυς και την groove, πιο εναλλακτική εκτέλεση του “Τα παιδιά του Πειραιά” με την οποία έβαλε την άνω τελεία της βραδιάς στο πρώτο σκέλος της.

 

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, είχε φτάσει η στιγμή για το “Εξωτικό Χαρμάνι” -το πιο γνωστό και αγαπημένο μου κομμάτι- που το τραγουδήσαμε όλοι μαζί παρέα με την Πέννυ. Για ν’ ακολουθήσει το άρτια πειραγμένο τραγούδι των αδελφών Καλουτά “Μ’ αρέσεις, μ’ αρέσεις” , να δώσει ένα πιο swing τόνο στην εμφάνισή της.

Λίγο πριν από το κλείσιμο μας πήγε σε “Ακρογιαλιές και δειλινά” με τη “Μισιρλού” -σε πιο ατμοσφαιρική εκτέλεση με μπάσο και πλήκτρα να δίνουν κάτι ξεχωριστό- για να τα βάλει όλα στο “Καλάθι” των στιγμών που σίγουρα δε θα ξεχάσουμε όσοι το ζήσαμε…

Τελευταία ατάκα πριν το κλείσιμο ήταν το “Κρίμα το μπόι σου” γιατί τι καλύτερο από τα κοιτάς δίπλα σου και να βλέπεις παντού ανθρώπους χαρούμενους χωρίς τις έγνοιες της καθημερινότητας!

Φεύγοντας για λίγο, η Πέννυ και η παρέα της, επέστρεψαν για το encore με το ακυκλοφόρητο “Δεινοί χορευτές” να βάζει το κερασάκι στη βραδιά!

Τέσσερις μουσικοί που συμμετείχαν και στα φωνητικά, μια τραγουδίστρια που σε κερδίζει τόσο με τη σκηνική της παρουσία όσο και με τη φωνή της είναι αρκετά για να τη δεις, να τη ψάξεις και να τη στηρίξεις.

Μαζί επί σκηνής ήταν οι μουσικοί:

Θάνος Κοσμίδης: πλήκτρα, φωνητικά, ενορχηστρώσεις
Γιάννης Πουπούλης: ηλεκτρική κιθάρα
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα, φωνητικά

*Φωτογραφίες: George krik (Γιώργος Κρικέλης)