Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εμφανίσεις του Νίκου Πορτοκάλογλου παρέα με τους “Ευγενείς Αλήτες” κάθε Σάββατο βράδυ στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club!

Από τοv Βαγγέλη Γκρέκο


Σάββατο βράδυ και το πρόγραμμα είχε Νίκο Πορτοκάλογλου στο club του Σταυρού του Νότου. Μαζί με τη νέα του μπάντα, τους “Ευγενείς Αλήτες”, παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα με τον τίτλο “Restart” ,το οποίο είναι γεμάτο εκπλήξεις και ιδιαίτερους πειραματισμούς!

Η αίσθηση που ένιωθες έξω από το χώρο άλλαζε τελείως, όταν μπαίνεις μέσα και κοιτάζεις το πως ήταν διακοσμημένος, με τα λαμπάκια και το φωτισμένο φεγγάρι στον ουρανό και προσπαθείς να μαντέψεις τις θέσεις των μουσικών, έτσι για να δεις αν τις πετύχεις λίγα λεπτά μετά, ενώ γύρω σου υπήρχαν τραπέζια που γέμιζαν με γρήγορο ρυθμό. Αυτά έβλεπες με μια γρήγορη ματιά στο χώρο νιώθοντας παράλληλα την προσμονή του κόσμου για να δει τον Νίκο.

Λίγα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ τα φώτα άρχισαν να χαμηλώνουν και ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τους μουσικούς του ανέβηκαν στη σκηνή, για ν’ ακουστούν οι πρώτες νότες από το “Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά” μαζί με χειροκροτήματα για την υποδοχή του ίδιου του τραγουδοποιού.

Αμέσως μετά, ήρθε ο πρώτος πειραματισμός, η ένωση του ηλεκτρικού “Βαλκανιζατέρ” με το “We will rock you” με σημείο σύνδεσης το ρυθμό του beat των τυμπάνων, δίνοντας μια διαφορετική πλευρά του αγαπημένου κομματιού που κέρδισε τον ακροατή. Για ν’ ακολουθήσει ο Βύρωνας Τσουράπης με το “ο πρώτος μου χορός”, ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1991, και να έρθει ο Νίκος στο πιο πρόσφατο “Δεν είμαι από ‘δώ” και στο καινούριο “Εισιτήριο” που αποτελεί προπομπό του νέου δίσκου του ο οποίος αναμένεται να βγει στις αρχές του 2017. 

Έπειτα, η Αγάπη Διαγγελάκη ερμήνευσε το “Μη τρομάξεις αν χαθώ” η οποία με κέρδισε με τη φωνή και τη σκηνική της παρουσία και κάτι μου λέει θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον. “Κλείνω και έρχομαι”, “Ότι δε σε σκοτώνει” και “Τι λείπει” σε μια διαφορετική εκτέλεση με την γκάιντα του Ηλία στην αρχή, ήταν μερικά μόνο τραγούδια που ακούσαμε λίγο πριν κλείσουν όλοι μαζί το πρώτο μέρος με το “Η αγάπη ίσως ξέρει” από την εποχή των Φατμέ.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, ο Νίκος συνέχισε με κάτι από τα παλιά, όπως ήταν το “Υπάρχει λόγος σοβαρός” και το “Άντε καρδιά μου”, το οποίο δεν το λέει συχνά στις εμφανίσεις του αφιερώνοντας το στην κόρη του. Για να συνεχίσει πρώτα η Αγάπη, με το “Βάλε μου δύσκολα” και μετά όλοι μαζί χορωδιακά, δίνοντας μια άλλη αύρα σε ένα τόσο αγαπημένο τραγούδι!

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος είχε πολλούς αυτοσχεδιασμούς και τραγούδια που ενώθηκαν στην πρόβα. Ο συνδυασμός τους αποθεώθηκε και τραγουδήθηκε από όλους μας στο “Απέναντι” με το “Losing my religion” το οποίο κούμπωσε στη συνέχεια με το αγαπημένο “Γίνε κομμάτια” και το “Δεν είναι αργά”.

Φτάνοντας προς το τέλος ακούσαμε “Μετρώ τα κύματα” και “Θάλασσα μου σκοτεινή” για να κλείσει με “Τα καράβια μου καίω” όπου η φωνή μας έγινε ένα με τη δική του.

Φεύγοντας για λίγο μόνο, επέστρεψε για το encore, μόνος του Νίκος Πορτοκάλογλου παρέα με την κιθάρα του για να ερμηνεύσει το “Κλείσε τα μάτια σου” και το “Ταξίδι” καλώντας ξανά όλη τη μπάντα στη σκηνή να κλείσουν, με τρόπο χορευτικό και όλους εμάς όρθιους, τη βραδιά με το “Πάνω από τα σύννεφα” συνδυασμένο ξανά με το “Μετρώ τα κύματα” στην καλύτερη στιγμή της βραδιάς!

Ήταν στα αλήθεια από τις στιγμές που δεν ήθελες να τελειώσει γιατί η φρεσκάδα και το ταλέντο της μπάντας  έδωσαν μια πνοή αναζωογόνησης στο Νίκο Πορτοκάλογλου, την οποία μας την μετέδωσε τόσο με την ενέργεια του όσο και με τα τραγούδια του! Είναι όλοι μαζί μια παρέα και αξίζει να το δείτε και εσείς…

Μαζί του στη σκηνή:

Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, λάφτα, μεταλλόφωνο
Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά
Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά
Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα
Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα

*Φωτογραφίες: Μιχάλης Τσεσμετζής


◊ Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι “Ευγενείς Αλήτες” κάθε Σάββατο στο Σταυρό του Νότου Club. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ