Η ομάδα Νέμεση επιστρέφει, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου των παραστάσεών της στο Αργώ studio στην Αθήνα, επαναλαμβάνοντας για τρίτη χρονιά την κωμωδία Σεξ ή Σέξπιρ;

Η ομάδα Νέμεση επιστρέφει, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου των παραστάσεών της στο Αργώ studio στην Αθήνα, επαναλαμβάνοντας για τρίτη χρονιά την κωμωδία Σεξ ή Σέξπιρ;

Ο κορυφαίος συγγραφέας έθεσε παγκοσμίως στο πέρασμα των αιώνων την απορία «να ζει κανείς ή να μη ζει;» και η ομάδα Νέμεση εισπράττει την έμπνευση αυτής για να εκφράσει μία καινούρια. Σεξ ή Σέξπιρ; Ιδού η απορία.

Το έργο αναλύεται με τρόπο τήρησης ημερολογίου. Δηλαδή… είναι Ανοιξη του 2005 και η ομάδα Νέμεση, συνεχίζοντας τις αυτοσχεδιαστικές της αναζητήσεις πάνω στις δομές της κωμωδίας και στα σύγχρονα σεξουαλικά μας ήθη, μπαίνει σε νέες συγγραφικές περιπέτειες.

Παίρνει τις αφορμές της από το σεξουαλικό πρωταθλητισμό της εποχής μας που μας κάνει όλους να νιώθουμε ανεπαρκείς και αποτυχημένοι και τη γυάλινη ζωή μας που μας αναγκάζει να αναζητούμε με μανία κάθε είδους θεραπεία. Χρωματοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, υδροθεραπεία, και φυσικά σεξοθεραπεία!

Εμπνέεται από χαρακτήρες του αγαπημένου μας Αρκά, που ως ζώα είναι τόσο ανθρώπινοι, κάποιοι φίλοι και γνωστοί, εμείς οι ίδιοι. Και καταλήγει σε ένα εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και γραφής έργου με θέμα «Σεμινάριο σεξποθεραπείας»!

Όπως σε όλα τα σεμινάρια, κυριαρχούν οι αυτοσχεδιασμοί, απολαυστικοί και επίπονοι, λυτρωτικό γέλιο, συζητήσεις, εξομολογήσεις, ανακάλυψη των ταμπού μας.

Στη δουλειά συμμετέχει όλη η ομάδα Νέμεση, κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο, όμως κάποτε φτάνουν στο κείμενο που είναι έργο όλων τους, αλλά κυρίως των (με αλφαβητική σειρά) Κικής Ιωαννίδου, Τζίμη Κούρτη, Αναστάση Μαυρομιχάλη, Αφρούλης Μπέρσου, Στάθη Πεχλιβανίδη, Δημήτρη Σιδηρόπουλου και Τίνας Στεφανοπούλου.

Η παράσταση ξεκινά με το καλωσόρισμα της γιατρού Δρ. Ντέμπορα, η οποία θα μας υποδεχτεί σε ένα ανοιχτό σεμινάριο σεξοθεραπείας. Το σεμινάριο θα μας βοηθήσει αν πετύχουμε τους στόχους μας. Μια πιο καλή, πιο πλούσια σεξουαλική ζωή!

Οι πρώτοι εθελοντές καταφτάνουν στο σεμινάριο. Η διαδικασία ξεκινά. Group therapy. Αφηγήσεις. Αντιπαραθέσεις. Συγκρίσεις. Αναμνήσεις. Φαντασιώσεις. Όνειρα. Αποκαλύψεις. Και έρχεται η ώρα της διάγνωσης. Και της θεραπείας…

Η απάντηση της απορίας είναι μυστήριο και θα απαντηθεί με το τέλος της παράστασης.

Info
Σεξ ή Σέξπιρ; Ιδού η απορία!
Studio Νέμεση, Δελφών 176, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 2310326230, 2310853361
Κάθε Σάββατο στις 21.30
Κάθε Κυριακή στις 19.30