Η αίθουσα τέχνης Art Zone 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Άννας Μιχαηλίδου,

με τον τίτλο «Ceteris Paribus» τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ.

Η Άννα Μιχαηλίδου είναι μια πνευματικά ανήσυχη δημιουργός, η οποία ανέκαθεν επικεντρώνει το εικαστικό της ενδιαφέρον σε ερωτήματα επί των καθημερινών όψεων της σύγχρονης πραγματικότητας που βιώνουμε. Το έργο της συνιστά ένα εύστοχο και ενίοτε καυστικό σχόλιο πάνω στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές δομές και στα πανανθρώπινα ηθικά συστήματα και ζητήματα αξιών, τα οποία μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα.

Η πρώτη και πολυαναμενόμενη ατομική της έκθεση, αποτελεί την εικαστική της κατάθεση πάνω στην έννοια της κοινωνικής και ηθικής αποδόμησης που βιώνει ο άνθρωπος όχι μονάχα στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο βαθμός στον οποίο ο άνθρωπος αδυνατεί να ορίσει τη ζωή του, επειδή άλλοι έχουν ερήμην του αναλάβει αυτόκλητοι τον ρόλο αυτό, απασχολεί σχεδόν εξ ολοκλήρου τη θεματογραφία της ζωγράφου στα δεξιοτεχνικά και άρτια, από εκτελεστικής άποψης, έργα της.  Ανθρωποκεντρικές συνθέσεις, αποδοσμένες με νεο-ρεαλιστικό τρόπο μέσα σε μια υποβόσκουσα ποπ αρτ αισθητική ατμόσφαιρα, μας εισάγουν στον πυρήνα της έκθεσης.

Μπορεί ο άνθρωπος ως ολότητα να βγει αλώβητος από έναν κόσμο που γκρεμίζεται και προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του; Κεκτημένες και δεδομένες αξίες μπορούν να αντέξουν μπροστά στο αμφιταλαντευόμενο σκηνικό της ανθρώπινης ύπαρξης; Η εικαστικός, αντικρίζοντας την πραγματικότητα όχι απλά ως παρατηρητής, αλλά ως μέτοχός της, μεταφέρει με σοβαρότητα, στοχαστικότητα και κριτική ματιά ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον που ζει, δρα και κυρίως υφίσταται καταστάσεις.  

 
Την έκθεση της Άννας Μιχαηλίδου συνοδεύει κατάλογος, τον οποίο προλογίζει η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού. Η έκθεση διαρκεί έως τις 17 Δεκεμβρίου 2011.