Έχοντας σε πρώτο πλάνο ένα ρεσιτάλ animation των Μόντι Πάιθον και ένα darkanimated στοίχημα του Πατρίς Λεκόντ, το αnimαsyroς ετοιμάζεται και φέτος πυρετωδώς για το 6ο διεθνές φεστιβάλ του, στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 26-29 Σεπτεμβρίου.

Δεκάδες short films που κέρδισαν κοινό και κριτικούς στα διεθνή φεστιβάλ και άλλα τόσα «πρωτοεμφανιζόμενα» – με επαγγελματική αλλά και φοιτητική υπογραφή – βρίσκουν μια θέση ανάμεσα στις προβολές του αnimasyroς 6.0, διεκδικώντας το μεγάλο βραβείο από την κριτική επιτροπή. Μέλη αυτής φέτος ο Nicolas Schmerkin, ιδρυτής και διευθυντής της παρισινής art & innovative εταιρείας παραγωγής Autour De Minuit, ο Igor Prassel, διευθυντής της Animateka, του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σλοβενίας καθώς και ο Γιώργος Τσαγγάρης, artistic director του Animafest Cyprus.

Αφιερώματα

Μεγάλα αφιερώματα στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ animation πλαισιώνουν το αnimαsyroς 6.0. Την τιμητική τους έχουν το Βρετανικό Canterbury Animafest, το Αnimateka της Σλοβενίας, το Αnimafest Cyprus, το Tindiridis International Animation Festival της Λιθουανίας καθώς και ένα χορταστικό Francorama, με tributes στα Ecole Nationale superieure des Artes Decoratifs, Gobelins animation school και Autοur De Minuit. Στις μεγάλου μήκους προβολές ξεχωρίζουν η «Μπουτίκ για αυτόχειρες» ( Le magasin des suicides -2012) του Πατρίς Λεκόντ,  το «Le Tableau» του Jean-François Laguionie, και το «Une vie de chat» των Jean-Loup Felicioli και Alain Gagnol.

Καλεσμένοι οι Monty Python!

Γκεστ σταρ του αnimαsyroς 6.0 η «Αυτοβιογραφία ενός ψεύτη» (A Liar’s Autobiography – The untrue story of Monty Python’s Graham Chapman- 2013)  των Βill Jones, Jeff Simpson, Ben Timlett, ένα ιδιότυπο ντοκιμαντέρ για τον εκκεντρικό Γκρέιαμ Τσάπμαν, μέσα από ένα 3D κολάζ animated αποσπασμάτων από τη ζωή του σούπερ σταρ των Μόντι Πάιθον.

Παράλληλα

με τις προβολές διοργανώνονται όπως κάθε χρόνο εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους φίλους του animation αλλά και εκκολαπτόμενους animators . Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.