Ετοιμαστείτε για μια βραδιά γεμάτη συμπαντικούς ρυθμούς, εκεί που η μουσική δεν έχει όρια, τα beats παντρεύονται με τη soul και το μοντέρνο συναντά το παλιό. Η επίσκεψη των Ancient Astronauts στο Tiki bar τη Δευτέρα 24 Μαρτίου έχει προβλεφθεί και στα αρχαία ημερολόγια των Σουμέριων της Μεσοποταμίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους επέστρεψαν στη Γη το 2001 αφού ταξίδεψαν στους μουσικούς κόσμους του σύμπαντος για χιλιάδες χρόνια. Τυπικά βέβαια το ντουέτο παραγωγής και dj, των Kabanjak και Dogu, ξεκίνησε από την Κολωνία της Γερμανίας κι αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό ήχων, στυλ και μουσικών ιδεών που συμπυκνώνονται σε Trip hop, old school Hip-Hop, Nu Jazz, Broken Beat, Downtempo, electronica, dubreggae σε ασύγκριτους ρυθμούς και ιδιαίτερες τεχνικές παραγωγής. Άλλωστε τo όνομα τους έχει να κάνει με τον μύθο – πραγματικότητα της επίσκεψης εξωγήινων όντων στον πλανήτη μας που μοιραστήκαν γνώσεις, ιδέες και τεχνολογία με τον άνθρωπο. Έτσι και στη μουσική πιστεύουν ότι η ανταλλαγή ήχων, στυλ, ιδεών, και οι συνεργασίες γενικότερα αποτελούν τον βασικό τρόπο λειτουργίας της.

Ξεκίνησαν το 2009 με το album “We Are to Answer”, ένα, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει, μουσικό όραμα για τη ζωή στον πλανήτη Γη και παραπέρα. Ξεχωρίζουν τα I Came Running, Dark Green Rod [With Ulf Stricker], Lost In Marrakesh [With Entropik], Seventh Planet Skit. Το 2010 ακολουθεί το “Word For The Day”. Ήταν η επόμενη χρονιά όπου θα μας παρουσίαζαν ένα album δυναμίτη. Το καλειδοσκοπικό όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς κριτικούς “Into Bass And Time”! Στο album αυτό οι Astronauts παίρνουν την vintage – συναντά -το μέλλον πάρτυ γειτονιάς αισθητική τους και την επεκτείνουν σε νέα σύνορα. Σ’ αυτό το ταξίδι βέβαια δεν ήταν μόνοι αλλά συνεργάστηκαν με καλλιτέχνες όπως Entropik, Akua Naru and Phat Old Mamas, MC’s Azeem, Raashan Ahmad. Χωρίς αμφιβολία το album αποτελεί πυραυλοκίνητο sonic διαστημόπλοιο που σε ταξιδεύει σε διαδρομές που δε θες να χάσεις. Ξεχωρίζουν τα Peace In The East [feat. Entropik], Rocket Science, The Shining [feat. Azeem], Still A Soldier, Bitter Hypnotic [feat. Phat Old Mamas] κ.α.

Διαθέτουν στο ενεργητικό τους remix και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως Fort Knox Five, Kid Loco, Digable Planets, Zion I, Imani, The Pharcyde, Azeem, Tippa Irie, Bajka, Phat Old Mamas, Ulf Stricker, Raashan Ahmad, Entropik.

Οι Ancient Astronauts έχουν αναμφίβολα καταφέρει να κερδίσουν περίοπτη θέση στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική σκηνή. O Dogu θα βρίσκεται τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στην Αθήνα για να μας χαρίσει ένα εκρηκτικό διαπλανητικό dj set!

Official Myspace Page: https://myspace.com/ancientastronautsswitch
Official Facebook Page: https://www.facebook.com/ancientastronauts

Dj Set feat. Dogu

Opening Act: Special Guest