Το Τρένο στο Ρουφ αποκτά και καλοκαιρινό πρόγραμμα, αφού θα φιλοξενήσει ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες…

… όπως εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές performance, μουσικές βραδιές κλπ.

Το Τρένο στο Ρουφ γίνεται και… καλοκαιρινό!
Η υπέροχη ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα της αποβάθρας του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, όπου εδώ και 15 χρόνια σταθμεύει η καλλιτεχνική αμαξοστοιχία το Τρένο στο Ρουφ, ενθουσίασε τους θεατές και τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ» που έκλεισε με επιτυχία τον 2ο κύκλο του εδώ και λίγες ημέρες. Έτσι έπεισαν τη δημιουργό του, ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Τατιάνα Λύγαρη να κάνει το Τρένο-Θέατρο της και… καλοκαιρινό!

Αποδράστε στο πιο δροσερό και ατμοσφαιρικό σημείο της πόλης με décor τα φωτισμένα βαγόνια και τις ανθισμένες πικροδάφνες, για βραδιές γεμάτες αναπάντεχα happenings με μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, performers, street artists κα. Μη χάσετε την ομαδική έκθεση 30 εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο «Αποσκευές», τις προβολές video-art, και τα ψαγμένα μουσικά ακούσματα του Dj. Απολαύστε δροσερά cocktails αλλά και την αυτοσχέδια γαστριμαργική γωνιά με αυθεντική ιταλική pizza. Το ανοιχτό parking φυλάσσεται και είναι δωρεάν.  Το «ανήσυχο» Τρένο στο Ρουφ, στην  αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, δημιούργησε πλέον ένα νέο φιλόξενο υπαίθριο καλλιτεχνικό στέκι, που ζωντανεύει από το πάθος, το κέφι και τη δημιουργικότητα των πολλών νέων ανθρώπων που το έχουν ήδη επιλέξει ως δικό τους χώρο.

Καθημερινά (εκτός Κυριακής) από 8.00 μ.μ. και…  ό,τι καλλιτεχνικό happening σας προκύψει!

Πρόγραμμα

Δευτέρα 25 Ιουνίου
“Α to Z” – Ομάδα “Μαύρη γάτα”
Η ομάδα “Μαύρη γάτα” παρουσιάζει μία θεατρική performance, σπουδή στο κείμενο “Crave” της Σάρα Κέιν. Με αφορμή μια ερωτική εξομολόγηση το Α μιλάει για τα παιδικά βιώματα, τους προσωπικούς φόβους, την κοινωνική βία και την πίστη. Ήχοι και μουσικές υπόκωφα καθοδηγούν τη δράση. Λέξεις και συναισθήματα, ηχητικά παράσιτα και σιωπές δημιουργούν μια αινιγματική και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Τρίτη 26 Ιουνίου
“Καλοκαιρινά”
Χαρά Καλατζίδου (φωνή), Απόστολος Κανάρης (πιάνο)
Τραγούδια με ατμόσφαιρα καμπαρέ, λάτιν, διεθνούς κινηματογράφου μαζί με  
μελωδίες από τον δίσκο της Χαράς Καλατζίδου «Φεγγάρι φεγγαράκι μου».

Τετάρτη 27 Ιουνίου
“Wish”
Αναστασία Μπρουζιώτη (χορεύτρια/χορογράφος)
Ένα σόλο σύγχρονου χορού με σημαντικές επιρροές από juggling και μικρές θεατρικές παρεμβάσεις.
“…ακούω τα όνειρά μου μέσα στη σιωπή και μια ευχή κρυμμένη…”. Εκεί που αρχίζει ο χορός σταματά η σκέψη, ο χορός γίνεται παιχνίδι, παίρνει μορφή, γεμίζει χρώματα και σχήματα τον αέρα.

Παρασκευή 29 Ιουνίου
“Vice Versa”
Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο, πλήκτρα) – Φώτης Μυλωνάς (μπάσο, κιθάρα, φλάουτο, νέι) – Σωκράτης Γανιάρης (τύμπανα)
Το γκρουπ Vice Versa παίζει κυρίως δικά του οργανικά κομμάτια, που κινούνται στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, εμπλουτισμένα με το άρωμα της Ευρωπαϊκής jazz.

Σάββατο 30 Ιουνίου
“Μουσικές του Κόσμου”
Αθηνά Δημητρακοπούλου (σοπράνο) – Γαβρίλος Τσακιρίδης (πιάνο)
Η σοπράνο Αθηνά Δημητρακοπούλου και ο πιανίστας Γαβρίλος Τσακιρίδης σας οδηγούν σε ένα αξέχαστο ταξίδι με τραγούδια από όλο το κόσμο. Ιρλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ρωσία, Ιαπωνία, Κούβα, Χιλή,  Αμερική με κατάληξη τις δικές μας ελληνικές μελωδίες.  Ο γύρος του κόσμου με αναχώρηση από την αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ!