Με έμπνευση το ποίημα του Charles Bukowski ο φωτογράφος Φάνης Λογοθέτης συναντά και προσεγγίζει το καλλιτεχνικό γυμνό στην πρώιμη μορφή του, στις αρχές του 1900.

Με έμπνευση το ποίημα του Charles Bukowski ο φωτογράφος Φάνης Λογοθέτης συναντά και προσεγγίζει το καλλιτεχνικό γυμνό στην πρώιμη μορφή του, στις αρχές του 1900.


Και πώς θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη έμπνευση από ένα ποίημα του οποίου ο δημιουργός είχε την καλύτερη και πιο περίεργη σχέση με το γυναικείο κορμί και ιδιαίτερα το γυμνό.


Ο Φάνης Λογοθέτης, με τη σειρά φωτογραφιών με τίτλο Those girls we followed home από το ομώνυμο ποίημα του Bukowski, χωρίς πομπώδεις τεχνικές, μεταμορφώνει καθημερινές κατά βάση γυναίκες μπροστά στον φωτογραφικό του φακό, με μοναδικό βοηθό του τη μάσκα.


Η μάσκα ως ισχυρό σύμβολο, βοηθάει σε διάφορα επίπεδα τη διαδικασία της απεικόνισης. Πίσω από τη μάσκα δεν αναγνωρίζεται πρόσωπο και συμβολικά αυτό οδηγεί στο να παραβλέπονται παγιωμένες αντιλήψεις και ταμπού.


Οι εικόνες που είναι τυπωμένες με μέθοδο direct print σε φύλλα inox aluminium, ταιριάζουν με τη ματιά και το ύφος του καλλιτέχνη, που δείχνει να αδιαφορεί για την απόλυτα φωτόρεαλιστική αποτύπωση κλασσικών υλικών όπως το χαρτί ή άλλα φωτοευαίσθητα υλικά, εστιάζοντας στην ιδιαιτερότητα του αλουμινίου ως πρωτόλειο υλικό που το συναντάμε στην καθημερινότητα σε όλα τα χρηστικά και μη επίπεδα.


Άραγε τα κορίτσια που φωτογραφίζει ο Λογοθέτης μας δείχνουν κάτι από την αλήθεια τους; Ισχύει αυτό που έχει πει κάποτε ο Όσκαρ Ουάιλντ “Δώσε σε έναν άνθρωπο μια μάσκα και θα σου πει αλήθειες”;


Info
Those girls we followed home
Φάνης Λογοθέτης
Από 16 έως 26 Ιανουαρίου
Cheapart, Θεμιστοκλέους και Α. Μεταξά 25, Πλ. Εξαρχείων
Τηλ./Φαξ: 210 3817517
[email protected]
www.cheapart.gr