Θα μιλήσουν οι Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, ποιήτρια-μεταφράστρια, Λάκης Παπαδόπουλος, συνθέτης-ερμηνευτής, Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος-πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, Τάσος Λέρτας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών-Διδάκτωρ Παντείου Πολιτικών επιστημών και Ιστορίας και Σωκράτης Δεληβογιατζής, καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.

Ποιήματα θα απαγγείλουν οι Αλέξης Κωστάλας, Σαπφώ Ματσιώρη παραγωγός Real Fm, Ιωάννης Παπουτσάκης δημοσιογράφος ΕΡΤ-ποιητής και Χρήστος Αθανασόπουλος φιλόλογος-ποιητής.

Τραγούδια της Κλέλιας Χαρίση αλλά και τραγούδια που αγαπήθηκαν θα ερμηνεύσουν οι Κρινιώ Νικολάου, Αργυρώ Καπαρού, Βίκυ Καρατζόγλου.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Αλλαγή Φρουράς ζητούν τα μάτια μου απο τα μάτια της σοφίας..»
“My eyes seek a change of Guard from the eyes of Wisdom..”

Αυτή η δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά) απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη γραφή, τη «γραφή της ψυχής», και καλεί τους αναγνώστες να κάνουν το ταξίδι της ανάγνωσης, το οποίο θα τους χαρίσει τη χαρά της ανακάλυψης.

Ὁμηρικὰ τὰ Ἔπη τῆς ζωῆς μας, δὲν λέω,
πές μου ὅμως…
ἂν τελικά, ἡ Ἰθάκη εἶναι μέρος τοῦ μύθου,
ἢ ἂν ἡ ἀλήθεια πραγματεύεται τὸν μύθο της,
ἀνάμεσα σὲ Τρωικοὺς πολέμους
Νιάτων-Ἐμπειρίας!

Όπως αναφέρει η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στον πρόλογο, «Ἀνάμεσα στὸν μύθο τῆς ἀλήθειας καὶ στὴν ἀλήθεια τοῦ μύθου, κινεῖται ἡ ποίηση τῆς Κ.Χ. καὶ ἡ πολυδαίδαλη ποιητική της γλώσσα ρίχνει περισσότερο φῶς στὸν ὁρίζοντα τῆς ποίησης».

Το έργο του εξωφύλλου είναι του Νεκτάριου Αποσπόρη. Η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει στίχους που μελοποιήθηκαν και ερμηνεύτηκαν από εξαιρετικούς σύγχρονους δημιουργούς, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Κρινιώ Νικολάου, η Τζώρτζια (ΜΠΛΕ), η Ζωή Τηγανούρια, ενώ την μετάφραση ανέλαβε η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ.


Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή φρουράς – Κλέλια Χαρίση