Η Αγγέλα Παπάζογλου, κλασική πλέον παράσταση, αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό για οκτώ συνεχή χρόνια. Αυτό το καλοκαίρι η Άννα Βαγενά φέρνει την Αγγέλα στο 23ο Φεστιβάλ Υμηττό, για μία παράσταση με ελεύθερη είσοδο.

Το έργο βασίζεται στις συγκλονιστικές διηγήσεις της σμυρνιάς τραγουδίστριας Αγγελικής Παπάζογλου. Οι μαρτυρίες της διατρέχουν τα πιο σημαντικά χρόνια της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ξεκινά από την πρόσκαιρη απελευθέρωση της Σμύρνης από τα ελληνικά στρατεύματα, περιγράφει ανάγλυφα την καθημερινή ζωή στην κοσμοπολίτισσα πολιτεία με τους χορούς και τα τραγούδια, για να περάσει στη δραματική αφήγηση της καταστροφής.

Κείμενο: Γιώργη Παπάζογλου, από το βιβλίο του Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης, Θεατρική προσαρμογή – μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας, Σκηνοθετική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας, Άννα Βαγενά, Σκηνικά – κοστούμια: Μάριος Σπηλιόπουλος, Φωτισμοί: Δημήτρης Δαμαλάς, Διανομή: Άννα Βαγενά, Γιασεμή Κηλαηδόνη.