Η ταινία Κυριακάτικο ξύπνημα ήταν παραγγελία του Δημήτρη Χορν, προς τον φίλο του σκηνοθέτη και είχε στόχο να διαφημίσει το θεατρικό θίασο που είχε με την Έλλη Λαμπέτη και το Γιώργο Παππά. Η παραγγελία καθόριζε, τρεις ισοδύναμους ρόλους, κάτι που τήρησε ο Κακογιάννης. Τα εξωτερικά πλάνα γυρίστηκαν στην Αθήνα, ενώ τα εσωτερικά στα στούντιο Νάχας, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Η υπόθεση πιάνει δύο πιτσιρικάδες να κλέβουν τα ρούχα και μαζί το λαχείο μιας νεαρής πωλήτριας στη διάρκεια του κυριακάτικου μπάνιου της. Το λαχείο θα το αγοράσει ένας φτωχός μουσικός. Όταν το λαχείο κληρώσει, η πωλήτρια θα θυμηθεί το νούμερό του και θα το διεκδικήσει με πείσμα από το μουσικό. Τελικά θα μοιραστούν το ποσό και θα ενώσουν τις ζωές τους.

Σενάριο: Μιχάλης Κακογιάννης, σκηνογραφία: Γιάννης Τσαρούχης, μουσική: Ανδρέας Αναγνώστης. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Χορν, Έλλη Λαμπέτη, Τασώ Καββαδία, Γιώργος Παππάς, Σαπφώ Νοταρά, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Χρυσούλα Πατεράκη, Γιώργος Ιορδανίδης, Κώστας Φέρρης. Πρώτη προβολή: 11/1/1954.