Τη βραδιά παρουσιάζει και αφηγείται ποιητικά κείμενα του τιμώμενου δημιουργού ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος. Την αφήγηση των ποιητικών κειμένων θα συνοδεύσει στο πιάνο ο ίδιος ο δημιουργός.

Θα προβληθούν επίσης πρωτότυπα βίντεο (video art) τα οποία δημιούργησε η ζωγράφος Μαίρη Σάββα και είναι εμπνευσμένα από την μουσική του συνθέτη.

Τέλος η Χορωδία ΠΡΟ-ΝΟΜΙΟΝ Καβάλας θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θανάση Δρίτσα υπό την διεύθυνση του Κώστα Κατιώνη.

Ο Θανάσης Δρίτσας σημειώνει τα εξής για το αφιέρωμα αυτό στο έργο του:

«Η ιδέα ξεκίνησε από πρωτοβουλία του αγαπητού φίλου και εξαιρετικού μουσικού Κώστα Κατιώνη ο οποίος διευθύνει την Χορωδία Προ-νόμιον Καβάλας και εδώ και αρκετό καιρό εργάζεται πάνω σε τραγούδια μου αφού πρώτα τα μετέγραψε για χορωδία. Ο Κώστας Κατιώνης μου μετέφερε μια σταθερά αναπτυσσόμενη αγάπη και ενδιαφέρον των χορωδών για τα τραγούδια μου και αναζητούσε μια ευκαιρία να τα παρουσιάσει όλα μαζί σε μια μεγάλη εκδήλωση. Το γεγονός αυτό με συγκίνησε ιδιαίτερα και βέβαια θεώρησα καλή ιδέα να ακούσουν την χορωδιακή εκδοχή των τραγουδιών οι φίλοι της μουσικής μου στην Αθήνα. Αυτό συνδυάστηκε με το ενδιαφέρον που παράλληλα έδειξε ο εξαιρετικός ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος να αφηγηθεί (με την πιανιστική μου συνοδεία) τον ποιητικό θεατρικό μου μονόλογο με τίτλο-Στον Προσωπικό μου Άγγελο.

Επιπλέον τα τελευταία δύο χρόνια με είχε εντυπωσιάσει η πρωτότυπη εργασία που έχει κάνει η αγαπητή φίλη εικαστικός Μαίρη Σάββα εμπνευσμένη από την μουσική μου. Η Μαίρη Σάββα έφτιαξε μια σειρά από πρωτότυπα art video με υπόβαθρο μουσικές μου συνθέσεις αλλά και ένα βίντεο βασισμένο σε σενάριο που προέκυψε από το φουτουριστικό ποιητικό μου παραμύθι με τίτλο-Υποβρύχιος Κόσμος. Μετά ήρθε και η ευγενική συνεισφορά και η παραχώρηση του χώρου από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκη προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύμορφο αφιέρωμα. Νομίζω ότι το κοινό θα μπορέσει να συνδέσει και να κατανοήσει διαφορετικές πλευρές της καλλιτεχνικής μου δημιουργίας που δεν είναι τόσο γνωστές και με τις οποίες θα έρθει ίσως έρθει πρώτη φορά σε επαφή.


Φωτογραφία: © Χάρης Ακριβιάδης