Η γκαλερί Art Πρίσμα εγκαινιάζει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 19:30 την ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Γκέντση Ρούτση με τίτλο: «activity – δραστηριότητα, ζωγραφική και άλλα…».

Την έκθεση και τον πρόλογο του καταλόγου έχει επιμεληθεί η ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος Μαρίνα Κανακάκη. Η έκθεση θα είναι ένα project, που περιλαμβάνει έργα ζωγραφισμένα αποκλειστικά με λάδι σε μουσαμά, σχέδια και κάποιες εκπλήξεις.

Το σύνολο των έργων είναι αποτέλεσμα των τελευταίων χρόνων δημιουργίας του καλλιτέχνη, κυρίως στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, προδίδοντας εμφανώς κοινωνικά σχόλια, καταγραφή ανθρώπινων σχέσεων, αναφορές στην παράδοση αλλά και κάποιους μύθους της αρχαιότητας. Προσπαθώντας το αποτέλεσμα να μην είναι περισσότερο δραματικό από την πραγματικότητα, δίνεται και μία σαφή νότα αισιοδοξίας.

Η ζωγραφική του εκπροσωπείται από τις έντονες χρωματικά σχέσεις, συνδυάζοντας ανθρώπινες μορφές στα σχήματα, σε έναν χώρο μη-προοπτικό. Ή σε μία προοπτική του μη-χώρου, όπου το τοπίο απουσιάζει εντελώς ως περιγραφή, και υπάρχει μόνο ως αίσθηση και περιβάλλεται από μια ακαθόριστη πηγή φωτός.

Ο Γκέντση Ρούτσης γεννήθηκε το 1982. Από το 2000 έως το 2005 σπούδασε στο Α’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητές τους κ.κ.  Δ. Μυταρά και Ζ. Αρβανίτη. Κατά την διάρκεια των σπουδών του διδάχθηκε σκηνογραφία με καθηγητή τον κ. Γ. Ζιάκα και χαρακτική με καθηγητή τον Β. Καζάκο. Το διάστημα 2004-’05 φοίτησε μέσω του προγράμματος Socrates – Erasmus στην Accademia di Belle Arti της Φλωρεντίας με καθηγητή τον κ. R. Dragomirescu.