Εάν οι καρέκλες μπορούσαν να μιλήσουν, τι ιστορίες θα έλεγαν; Η 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE σε προσκαλεί να συμμετέχεις στο τριήμερο εργαστήριο The Art of Storytelling through Chairs του καλλιτέχνη και σχεδιαστή Yinka Ilori, εμπνευσμένο από παραδοσιακές Νιγηριανές παραβολές και Αφρικανικά υφάσματα. Το workshop θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2021 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ο Yinka Ilori είναι ένας από τους πιο διάσημους νέους σχεδιαστές και πολυδιάστατους καλλιτέχνες. Το έργο του αντλεί στοιχεία τόσο από την κουλτούρα του Λονδίνου όπου μεγάλωσε όσο και από την νιγηριανή κληρονομιά του για να αφηγηθεί ιστορίες μέσα από το ντιζάιν, την κλωστοϋφαντουργία ή την αρχιτεκτονική. Χιουμοριστικό, προκλητικό και διασκεδαστικό, κάθε έργο του αφηγείται μια ιστορία. Δημιουργώντας μία παιχνιδιάρικη συνομιλία μεταξύ της νιγηριανής προφορικής παράδοσης και του σύγχρονου ντιζάιν, ο Yinka Ilori μέσω της πρακτικής του θίγει ποικίλα θέματα που αντηχούν σε διαφορετικά ακροατήρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο εργαστήριο, ο καλλιτέχνης θα μιλήσει για την πρακτική του και την ιστορία των ολλανδικών wax prints υφασμάτων και θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες να επανασχεδιάσουν από μία second-hand ξύλινη καρέκλα. Για την αναδιαμόρφωσή τους, θα χρησιμοποιηθούν αφρικανικά υφάσματα, ζωντανά χρώματα και διαφορετικά μοτίβα. Παράλληλα, με έμπνευση την παραδοσιακή νιγηριανή μουσική που θα ακούγεται στη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα αφηγούνται ιστορίες που κινούν το ενδιαφέρον και δημιουργούν ερεθίσματα. Την τελευταία μέρα, θα παρουσιαστούν συνολικά όλες οι καρέκλες και οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τις δημιουργίες τους και τις ιστορίες πίσω από αυτές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ομάδα 1: 30/07-01/08, 11:00 – 17:00
Ομάδα 2: 02/08-04/08, 11:00 – 17:00
Ομάδες 1 & 2: 05/08, “Meet & Mingle Day”, 11:00 – 17:00
Χώρος διεξαγωγής: Μηχανουργείο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.
Συμμετοχή ελεύθερη-περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Για εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

Λόγω των μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα, για τη συμμετοχή σας στο workshop θα πρέπει να επιδείξετε ένα από τα ακόλουθα: (α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, (β) βεβαίωση αρνητικού PCR test που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών είτε Rapid test εντός 48 ωρών (γ) πιστοποιητικό νόσησης με ενεργή ισχύ.