Skateboart art, φωτογραφία, εγκαταστάσεις και πολλά άλλα θα παρουσιαστούν μέσα από μια συνολική ματιά στην σύγχρονη αστική κουλτούρα. Το 7PLY project παρουσιάζεται από την Propaganda Rollin co., την πρώτη Ελληνική μάρκα skate και ανήκει στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων.

Πραγματοποιείται επίσης με την υποστήριξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης αλλά και την ευγενική χορηγία της DC Shoes και της VOLCOM και μεγάλο χορηγό το Monster Energy.

Το όνομα του φεστιβάλ προέρχεται από τον πιο διαδεδομένο τρόπο κατασκευής της σανίδας του skate (7ply construction) όπου επτά φύλλα ξύλου ενώνονται μεταξύ τους με κόλλα και απαρτίζουν το τελικό αντικείμενο που εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν παγκοσμίως και αθλητικά ανήκει πλέον στα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Με επίκεντρο το skateboard, το 7PLY project αποτελεί το Φεστιβάλ που παρουσιάζει την Σύγχρονη Αστική Κουλτούρα. Μια γιορτή των νέων, μια πλατφόρμα συνάντησης για τους φίλους της street κουλτούρας και της μουσικής, μια ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή ιδεών, κόλπων με τα skateboards και έκφρασης με σύγχρονα μέσα όπως αυτά διαμορφώνονται από το σύγχρονο αστικό περιβάλλον και τρόπο ζωής.

Το 7PLY project πραγματοποιείται σε διάφορες τοποθεσίες από 1 έως 7 Οκτωβρίου. Tο εικαστικό μέρος του φεστιβάλ, με την ομαδική έκθεση και τα εργαστήρια, παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ο διαγωνισμός Skate στο Skate Park του Δήμου Πανοράματος και η υπαίθρια εκδήλωση την τελευταία ημέρα στο Πάρκο της Γαλλίας (Βασ. Γεωργίου έναντι Δημαρχείου).

Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιείται την Κυριακή 1 Οκτωβρίου με τον πρώτο επίσημο Διαγωνισμό Skate στο Skate Park του Δήμου Πανοράματος. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν στις 12:00 και ενώ οι skaters θα προετοιμάζονται, θα υλοποιείται συγχρόνως graffiti περιμετρικά από τις ράμπες. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 17:00 και οι skaters θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο των τριακοσίων ευρώ που θα μοιραστούν οι τρεις πρώτοι. Τις μουσικές επιλογές θα φροντίσουν ο Farrier και o Jimmy Yo, δύο από τους ανερχόμενους djs της πόλης, με hip hop, trap και άλλα παρεμφερή είδη μουσικής.

Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης του 7PLY project θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου από τις 20:00 έως τις 23:00. Η παρουσίαση της έκθεσης έργων τέχνης πάνω σε σανίδες του skate πλαισιώνεται με μουσικές εκπλήξεις και την ευκαιρία για γνωριμία με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και την κοινότητα του 7PLY project. Η έκθεση έργων τέχνης πάνω στις σανίδες του Skate αποτελεί την καρδιά του φεστιβάλ και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι αυτοί που μεταλαμπαδεύουν την φλόγα της καινοτομίας υλοποιώντας τις ιδέες τους και παρουσιάζοντας κάθε φορά καινούργια και μοναδικά, αναγεννημένα skateboards. Η έκθεση φωτογραφίας και οι εγκαταστάσεις είναι επίσης στοιχεία τα οποία ολοκληρώνουν την έκθεση και αντικατοπτρίζουν την σύγχρονη αστική τέχνη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Το 7PLY project εντάσσεται στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων και την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της Νύχτας Τέχνης, όπου Μουσεία και Galeries μένουν ανοιχτά και το βράδυ, η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 23:00 και θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις, με την πρώτη να ξεκινάει στις 20:00.

Ειδικά προσκεκλημένοι καλλιτέχνες για το φετινό 7PLY project είναι οι Γάλλοι Kevin Métallier και Julien Deniau, οι οποίοι πέρα από τα έργα τους που θα παρουσιάσουν στην ομαδική έκθεση του 7PLY Project, ο καθένας θα πραγματοποιήσει το δικό του εργαστήριο με την δική του ξεχωριστή θεματική, προάγοντας τον ελληνογαλλικό διάλογο μέσα από την τέχνη, την πολυγλωσσία και την πολυπολιτισμικότητα.

Ο φωτογράφος Kevin Métallier, κάτοικος του Biarritz, πόλη γνωστή ως η Ευρωπαϊκή California, έχει ένα μακρύ βιογραφικό με ταξίδια σε όλο τον κόσμο και σημαντικές συνεργασίες.

O designer Julien Deniau, ο οποίος δηλώνει μόνιμος κάτοικος της Βαρκελώνης, της Mέκκας του Skate, ξεκίνησε την καριέρα του μέσα από τον χώρο του skateboard και έχει να παρουσιάσει μια μεγάλη λίστα με έργα του φωτογραφικά, design και τα ιδιαίτερα skateboard art δημιουργήματά του.

Οι δύο προσκεκλημένοι θα συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση του 7PLY project με εκτενή παρουσία των έργων τους και ο κάθε ένας θα πραγματοποιήσει το δικό του εργαστήριο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του φεστιβάλ.

Το εργαστήριο για την skateboard art από τον Julien Deniau θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου και το εργαστήριο Street Photography από τον Kevin Métallier θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, η σχολή χορού The ProDancers Studio θα πραγματοποιήσει εργαστήριο χορού hip hop και street dance και θα παρουσιάσει αυτό το νέο είδος χορού στους συμμετέχοντες με σκοπό την διάδοση της τέχνης του χορού που έχει άμεση σχέση με την street κουλτούρα και το αστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκε η hip hop.

Το διάσημο trap και EDM δίδυμο Filter Effect επιστρέφει στο 7PLY project και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το επιτυχημένο εργαστήριο παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής παρουσιάζοντας τα μέσα και το λογισμικό, που αποτελούν τα σύγχρονα μουσικά όργανα και χρησιμοποιούν οι ίδιοι για την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου το 7PLY project μεταφέρεται στο Πάρκο της Γαλλίας. Το Πάρκο της Γαλλίας βρίσκεται στην οδό Βασ. Γεωργίου, απέναντι από το Δημαρχείο και μπροστά από το 1ο Λύκειο. Από τις 17:30 έως τις 22:00 θα στηθεί μια γιορτή της κουλτούρας μας με skateboard και εκπλήξεις. Το μουσικό stage θα καταλάβουν οι ΛOCO MUSIK που αποτελούνται απο παραγωγούς, djs και mcs και θα μας ταρακουνήσουν με τις μουσικές τους.

Το 7PLY project παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που πραγματοποιούνται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στο Skate Park του Δήμου Πανοράματος, στο Πάρκο της Γαλλίας (Βασ. Γεωργίου έναντι Δημαρχείου) και είναι φιλικό προς όλες τις ηλικίες.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις και η συμμετοχή στις δράσεις και στα εργαστήρια είναι για όλους ελεύθερη!

Πρόγραμμα

Κυριακή 1η Οκτωβρίου – Πανόραμα – Skatepark
Διαγωνισμός Skateboard – Πανόραμα Skatepark: Κυριακή 1η Οκτωβρίου 12:00 – 23:00

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου – Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 20:00 – 23:00

Τρίτη 3 Οκτωβρίου – Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης: 10:00 – 15:00 / 17:30 – 21:00
Workshop: Skateboard art και design με τον Julien Deniau / 12:00 – 13:30
Νύχτα Τέχνης: Τρίτη 3 Οκτωβρίου 17:30 – 23:00

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου – Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης: 10:00 – 15:00 / 17:30 – 21:00
Workshop: street photography workshop με τον Kévin Métallier / 12:00 – 13:30

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου – Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης: 10:00 – 15:00 / 17:30 – 21:00
Workshop: Street dance με τη σχολή The Pro Dancers Studio / 12:00 – 13:30

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου – Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης: 10:00 – 15:00 / 17:30 – 21:00
Workshop: Contemporary Electronic Music Production από τους Filter Effect / 12:00 – 13:30

Σάββατο 7 Οκτωβρίου – Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης / Πάρκο της Γαλλίας / Stoa Music Bar
Ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης: 10:00 – 15:00
Δράση σε εξωτερικό χώρο στο Πάρκο της Γαλλίας : Σάββατο 7 Οκτωβρίου 17:30 – 22:00
Party λήξης: Stoa Music Bar / Beats Pliz, Filter effect, Jafar / 22:30