Το Φεστιβάλ φέτος έχει θέμα «Παραλογές και μαντινάδες». Οι παραλογές αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία δημοτικών τραγουδιών, με αφηγηματικό χαρακτήρα κι οι μαντινάδες είναι είδος έμμετρης λαϊκής έκφρασης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν με αφηγήσεις Έλληνες και ξένοι αφηγητές.

Το Φεστιβάλ το Σάββατο και την Κυριακή θα κλείνει με μια μικρή γιορτή. Οι παρευρισκόμενοι καλούνται να μοιραστούν τις μαντινάδες τους, τραγουδώντας και τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους με κρασί, ρακί και τσίπουρο.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχει με ιστορίες από την προφορική παράδοση της Ινδίας ο Βρετανοϊνδός αφηγητής Peter Chand. Η Ανθή Θάνου επιμελείται τις παραλογές πέντε αφηγητριών: Αγγελική Γκόγκου, Τζένη Διαμαντοπούλου, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή, Ειρήνη Νικολακοπούλου, που ενώνουν τις φωνές τους μ’ ένα βιολί κι ένα νταούλι. Κουρσάρικα θα μας αποκαλύψει η Βιολέτα Σολιδάκη. Στην εποχή του Βυζαντίου με την Λιογέννητη μας ταξιδεύει η Παραμυθοκόρη Βασιλεία Βαξεβάνη. Παραδοσιακές ρίμες, μοιρολόγια, μουσικές και τραγούδια, σμίγουν από την ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός»: Δημήτρης Μάλλης, Καλλιρρόη Μουλά, Δημήτρης Κλεισαρχάκης, Κώστας Ακτύπης. Η Ελενίτσα Γεωργίου από την Κύπρο λαλεί την Σαχταρίτσα, την Σταχτοπούτα από το Σταυρί του Πόντου. Το Γιοφύρι της Άρτας θα διαβούμε και τον Διγενή Ακρίτα θα γνωρίσουμε μαζί με την Σμαράγδα Αποστολάτου. Για του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας τον έρωτα θα μας τραγουδήσει ο Εμμανουήλ Παλιάκης. Η Λαογράφος Ελένη Ψυχογιού θα μας μιλήσει για παραλογές τραγουδισμένες, ιστορίες και μύθους, και με ερωτήσεις και απαντήσεις ο Peter Chand θα μας γνωρίσει την ινδική παράδοση.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ είναι του Γιώργου Ευγενικού.