Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών για τρίτη συνεχή χρονιά υποδέχεται την πιο εκφραστική σωματικά τέχνη, το Χορό, και το κάνει με τον πιο πανηγυρικό και επίσημο τρόπο, διοργανώνοντας το 3ο Φεστιβάλ Χορού.

Μερικές από τις πιο σημαντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θα δώσουν τις παραστάσεις τους από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου 2013. Ακροβασίες, κρίση, ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί ήχοι, γυναίκα, ποίηση, Καβάφης και «Οι τρεις σωματοφύλακες» ανεβαίνουν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και αποκαλύπτουν στους θεατές τη μαγεία του χορού.

Νέα σχήματα και καλλιτέχνες, σύγχρονες φόρμες, σε ένα τριήμερο που αποτελεί καλλιτεχνική πρόταση του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, βασικό μέλημα του οποίου αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή η επαφή του κοινού με την πολυμορφία των τάσεων που διαπερνά το σύγχρονο χορό κάτι που το καθιστά αναγκαίο για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Τρίτη 27/08: medDeT*/ Χορός, ακροβασία, ζωντανή μουσική από την ομάδα “Κι όμως κινείται”
…αφού ο κόσμος παίρνει παραληρηματικό δρόμο, εμείς πρέπει να υιοθετήσουμε μια παραληρηματική οπτική.
*η λέξη στην κυριολεξία της μεταφράζεται ως βοήθεια, χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται στους θρησκευτικούς και λαϊκούς αμανέδες.

Συντελεστές:
Χορός-ακροβασία: Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα
Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Αντωνίου Κλέων, Αποστολάκης Δημήτρης, Κανέλος Τάκης, Ρέλλος Θοδωρής
Φως: Καψούρος Βασίλης
Σκηνικός Χώρος: Bentancor Camilo
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή

Τετάρτη 28/08: The three Musketeers Physical Dance Theatre από τις ομάδες “Λυδία Λίθος” & “Torus Knot” Dance Company

Το πολυδιαβασμένο, λογοτεχνικό αριστούργημα του Alexandre Dumas μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή στη χορευτική του εκδοχή, από τις ομάδες “Λυδία Λίθος” και “Torus Knot”. Με αφορμή το μυθιστορηματικό οικοδόμημα, η παράσταση  συνυφαίνει  επί σκηνής τους  χαρακτήρες  των πρωταγωνιστών της, οι οποίοι  βρίσκονται σε μία αέναη όσο και συγκινητική μάχη με την νίκη, την ήττα, την αποδοχή, τη συσπείρωση μεταξύ τους, τη διάσπαση, τη συγχώρεση και το πιο σημαντικό από όλα, την μάχη όπου ο άνθρωπος  δεν αφήνεται ποτέ στην τελειωτική παραίτηση.

Συντελεστές:
Concept -Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Acrobatic Choreography: Κωνσταντίνος Κασιάρης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Δάσκαλος Ξιφασκίας: Γιάννης Σαρρής
Ειδικές κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος
Μουσική: H.Purcell, A.M. Bononcini, J.B. Lully,  Queen, Rolling Stones, T-Rex
Χορεύουν: Βάσια Καραβοκύρη, Νίκος Καλύβας, Κωνσταντίνος Κασιάρης, Ηλίας Μπαγεώργος, Ηλίας Τσάκωνας


Πέμπτη 29/08: Women από την ομάδα “Β+6”

Η ομάδα χορού Β+6 θα παρουσιάσει το έργο Women-Work in progress, που αποτελεί το δεύτερο μέρος ενός project με θέμα τη γυναίκα. Στο μέρος αυτό η γυναίκα, ο ψυχικός κόσμος και τα συναισθήματά της παρουσιάζονται μέσα από την ποίηση της Κικής Δημουλά και της Sarah Kane. Είναι μια εξομολόγηση επιθυμιών, φόβων, συναισθημάτων που πολλές φορές φοβάται και δυσκολεύεται να εκφράσει, γιατί δεν της το επιτρέπουν οι κοινωνικές δομές και συνθήκες.

Συντελεστές:
Χορογραφία: Βερονίκη Τσουγκράνη
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Μουσική:The Veils, Cinematic Orchestra, Dimosthenis Grivas, Armand Amar, Αλέξης Καλοφωλιάς
Χορεύουν: Ιωάννα Δεμερτζίδου, Στέλλα Εμίνογλου, Σταυρούλα Καπίδου, Γιώργος Μπόλματης, Αλεξία Σαμαρά, Κέλλυ Χρηστίδου

Πέμπτη 29/08: Όσο μπορείς από την ομάδα “Κιναίσθηση”

Κι αν δεν μπορείς να την κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις… έγραψε ο Κ. Π. Καβάφης το 1913, εκφράζοντας με λιτό αλλά εύστοχο λόγο την προσπάθεια του ανθρώπου ενάντια στην κρίση αξιών. Η ομάδα χορού Κιναίσθηση δανείζεται τον τίτλο «Όσο μπορείς …» στο νέο έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου. Επτά χορευτές και τέσσερις μουσικοί επικοινωνούν ζωντανά τη δίψα του σύγχρονου ανθρώπου για συνύπαρξη και ελευθερία, σε μια παράσταση που αφορά όλους.

Συντελεστές:
Σύλληψη – Χορογραφία: Κατερίνα Αντωνιάδου
Μουσική Σύνθεση: Χρίστος Ντόβας
Σκηνοθετική Επιμέλεια Κειμένων: Ελένη Μακίσογλου
Χορεύουν – Ερμηνεύουν: Μαργαρίτα Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Καφαντάρης, Μάριος Ζαρδαβάς, Άννα Μανούδη, Στέφανος Πίττας, Αλέξανδρος Τσιούκας, Φανή Σιώτη, Ζαρδαβάς
Πιάνο: Χρίστος Ντόβας
Βιολί: Γιάννης Μαστρογιάννης
Κιθάρα: Λευτέρης Μαρκαντωνάτος
Κρουστά: Βασίλης Αντωνιάδης