Το UP Festival επανέρχεται ακόμα πιο δυναμικά, για τρίτη χρονιά. Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της εναλλακτικής εγχώριας σκηνής θα δώσουν το μουσικό παρόν τους στο Bar Καλόφεγγο στο Πορί των Κουφονησίων

από τις 25 έως και τις 27 Ιουλίου.

Πριν 3 χρόνια ξεκίνησε σαν ένα πείραμα μεταξύ φίλων και τελικά τα καταφέραμε. Αγαπημένοι καλλιτέχνες, δωρεάν, σε ένα μικρό νησί, σε μια ονειρεμένη παραλία, στη μέση του πουθενά.

 

Τέλη του Ιούλη του 13’ μαζευόμαστε για 3η συνεχή χρονιά στο Καλόφεγγο, στην παραλία Πορί στο Άνω Κουφονήσι για να μοιραστούμε μαζί σας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα μουσικής, να σας συστήσουμε νέα ονόματα της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής αλλά και να απολαύσουμε κάποιους από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας.

 

3 ημέρες μουσικής γιορτής, από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ.


Lives, dj sets, parties & πολλέςεκπλήξεις.

 

Όλα με ελεύθερη είσοδο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Πέμπτη 25 Ιουλίου: Παύλος Παυλίδης & B-Movies / Leon / The Callas / Nalyssa Green / LogOut / dj set Λατέρνατιβ

Παρασκευή 26 Ιουλίου: Φοίβος Δεληβοριάς / The Wedding Singers / Baby Guru / KU / Melorman / dj set Lei Vaider

Σάββατο 27 Ιουλίου: Xaxakes / Tango with Lions / Berlin Brides / Moa Bones / Melorman / Up Festival Closing Party

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ

Το νησί διαθέτει αρκετά καταλύματα.

 Το Πορί βρίσκεται σε απόσταση 1.5 χλμ από το λιμάνι – χώρα.

Με τα πόδια / Χρόνος : 35′

Υπάρχουν 2 μονοπάτια για να έρθει κάποιος με τα πόδια ενώ στην διαδρομή μπορεί να χαλαρώσει σε ανά καφέ ή να κάνει μια βουτιά ξεκούρασης!

Καΐκι / Χρόνος : 15′

 Σε συνεννόηση με τον οδηγό θα υπάρχει καΐκι που θα κάνει συνέχεια την διαδρομή από και προς το χώρο διεξαγωγής.

Πούλμαν / Χρόνος : 5′

Θα υπάρχουν 2 πούλμαν (50 θέσεων) που θα κάνουν συνέχεια την διαδρομή από και προς το χώρο διεξαγωγής.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της παραλίας και στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ετσι :

•             Ομάδες εθελοντών μαζεύουν τα σκουπίδια κάθε 6 ώρες

•             Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με την κοινότητα και τον αρμόδιο τοπικό φορέα για το θέμα αυτό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

To Up festival είναι μία πρωτοβουλία που άρχισε το 2010 από μία ομάδα ανθρώπων (tripradio.gr, debop.gr) που δραστηριοποιούνταν στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας κι ένιωσαν την επιθυμία να δημιουργήσουν και εκτός πόλης.

 Η όλη ιδέα είχε να κάνει με μία “γιορτή” που θα αναδείκνυε τους Έλληνες εκείνους που δημιουργούν, δοκιμάζουν και προοοδεύουν σε μία περίοδο που οι περισσότεροι υποστηρίζουν το αντίθετο.

Πιστεύοντας με πάθος ότι το ελληνικό μουσικό προϊόν είναι ασυναγώνιστο, θέλαμε να μεταφέρουμε όλο αυτό που θαυμάζουμε και που μας κάνει να χαιρόμαστε σε ένα περιβάλλον “άγονης γραμμής”, δίνοντας ζωή και προβάλλοντας έναν τόπο με κάτι που δε συνηθίζεις να συναντάς εκεί.

Με τη συνεργασία της τοπικής κοινότητας, με αγάπη και σεβασμό για το περιβάλλον, καταφέραμε να οργανώσουμε ένα φεστιβάλ που αποτελεί πλέον θεσμό για τον τόπο, προωθεί τους νέους καλλιτέχνες και συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής.

Τρία χρόνια μετά το πρώτο Up festival, συνεργαζόμενοι πλέον και με την Inner Ear σε επίπεδο διοργάνωσης και απολαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και σχόλια από το κοινό, τον εγχώριο αλλά και το διεθνή τύπο, ετοιμάζουμε μια ακόμη τριήμερη γιορτή μουσικής γεμάτοι κέφι και όρεξη.

H τοπική κοινότητα των Kουφονησίων έχει αποδεχτεί και χαιρετίζει με μεγάλη χαρά την διεξαγωγή του φεστιβάλ, παραδεχόμενη το θετικό αντίκτυπο που αυτό προσφέρει για τον τόπο, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε επίπεδο διαφήμισης.

Στα πλαίσια αυτά η κοινότητα, τοπική αστυνομική δύναμη κτλ είναι μαζί μας συνεισφέροντας έμπρακτα με δωρεάν χορήγηση πάγκων και καρεκλών καθώς και κάδων απορριμμάτων για τις ανάγκες του φεστιβάλ!

“Μοιάζει εξωπραγματικό να μπορεί κάποιος να δει ζωντανά όλους τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, δωρεάν, σε ένα τόσο μικρό νησί, σε μια μικρή παραλία στη μέση του πουθενά. Πριν 3 χρόνια ξεκίνησε σαν ένα πείραμα μεταξύ φίλων και τελικά τα καταφέραμε. Παραμένουμε φίλοι που μαζευόμαστε και περνάμε καλά με τη μουσική που αγαπάμε και τους ανθρώπους που σεβόμαστε, σε έναν τόπο που είναι γιορτή από μόνος του. Η παρέα κάθε χρόνο μεγαλώνει και αν δεν υπήρχε ο κόσμος, οι φίλοι, οι χορηγοί, οι τοπικοί φορείς και φυσικά οι καλλιτέχνες που έχουν αγαπήσει το φεστιβάλ και έχουν βοηθήσει όλοι με τον τρόπο τους, σίγουρα δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Κάπως έτσι καθιερώθηκε το καλοκαιρινό μας ραντεβού στο Κουφονήσι κάπου εκεί στα τέλη του Ιούλη. Και επειδή το καλοκαίρι ήρθε πάλι τόσο ξαφνικά τα λέμε σύντομα στην άδεια παραλία…”