Ακριβώς πριν από 20 χρόνια οι encardia μας συστήθηκαν με μουσικές και τραγούδια από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου. Μας γνώρισαν στην Ελλάδα τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, μας έμαθαν τα βήματα, χορέψαμε ατελείωτα στις παραστάσεις τους, κλάψαμε με τα λαϊκά τραγούδια αγάπης, ξενιτειάς, δουλειάς και διαμαρτυρίας των Ελληνοφώνων, τραγουδήσαμε μαζί τους στην τοπική διάλεκτο (Grico), τους ακολουθήσαμε στα ταξίδια τους στη Νότια Ιταλία.

20 χρόνια encardia. Χιλιάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δύο σημαντικές μουσικοθεατρικές παραγωγές, επτά ψηφιακοί δίσκοι και ένα ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό τους.

Στις 19 Μαΐου έρχονται στο Caja de musica για ακόμα μια επετειακή συναυλία στην αρχή της β’ εικοσαετίας τους.

Με τον πολύ γνώριμο πια προσωπικό τους ήχο και όχι μόνο με τα τραγούδια που μέχρι τώρα αγαπήσαμε αλλά και άλλα ελληνικά παραδοσιακά και δικά τους, μέσα από άλλη οπτική. Αυτήν μιας κολεκτίβας που επέμεινε και άντεξε δημιουργικά 20 χρόνια ξεπερνώντας συνεχώς τα όριά της.

Από την ταραντέλα του Σαλέντο και της Νάπολης και τα τραγούδια της ξενιτειάς και τη φρουτοπία τους, μέχρι τον Ερωτόκριτο του Vincenzo Kornaro και τον Ράικο της Μακεδονίας, και γιατί όχι μέχρι τον Ίλιγγο του Γιάννη Ρίτσου από τη σονάτα του Σεληνόφωτος.

Ανανεωμένοι μας προτείνουν μέσα από τον πολύ γνώριμο πια προσωπικό τους ήχο όχι μόνο τα τραγούδια που μέχρι τώρα αγαπήσαμε αλλά και άλλα ελληνικά παραδοσιακά και δικά τους με μια άλλη οπτική.

Επί σκηνής οι καλλιτέχνες: (μέλη των encardia)

  • Κώστας Κωνσταντάτος (κρουστά, μαντολίνο, τραγούδι) Bαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι) Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, τραγούδι)
  • Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι, κρουστά)
  • Γιώργος Ντάνης (κοντραμπάσο, τραγούδι)
  • Κωνσταντίνα Καλκάνη (χορός)
  • Αναστασία Δρούγα (χορός)
  • Πασχάλης Κολέντσης (Σχεδιασμός ήχου)