Με αφετηρία την εμβληματική έκθεση για τους Manara και Fellini –παρουσία του ίδιου του “δασκάλου” των comics στην Αθήνα– και κεντρικούς πυλώνες την εκπαίδευση, τη γυναικεία αυτοβιογραφική αφήγηση και το Comicdom Junior για τους δημιουργούς του αύριο, το φεστιβάλ ζεσταίνει τις μηχανές για τη μεγάλη γιορτή των comics.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με ημερολογιακή σειρά:
Τρίτη 31 Μαρτίου, 18:00
Comics, Εκπαίδευση και Φιλαναγνωσία: Συζήτηση με τη Nancy Silberkleit (Co-CEO, Archie Comics)
Πού: Athens Comics Library (Ευβοίας 7, Κυψέλη)
Συμμετοχή: Ελεύθερη με δήλωση στη φόρμα συμμετοχής.
Η Nancy Silberkleit, πρώην εκπαιδευτικός και νυν Co-CEO της ιστορικής Archie Comics, έρχεται για μια διαδραστική συζήτηση. Θα μοιραστεί την εμπειρία της για το πώς τα comics μπορούν να γίνουν το «κλειδί» για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας εντός και εκτός σχολικής αίθουσας. Μια εκδήλωση απαραίτητη για γονείς, εκπαιδευτικούς και βιβλιοθηκονόμους.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
2 Απριλίου – 20 Μαΐου 2026
Κεντρική Έκθεση: «Manara και Fellini: Όνειρο και Σχέδιο»
Παρουσία του Milo Manara
Εγκαίνια & Συνάντηση με τον δημιουργό: Πέμπτη 2 Απριλίου, 18:30.
Ωράριο Λειτουργίας Έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 – 19:00 | Σάββατο: 10:00 – 14:00 | Εορταστικό Ωράριο: Πέμπτη 9/4 & Παρασκευή 10/4: 10:00 – 16:00 | Κλειστά: Σάββατο 11/4 & Δευτέρα 14/4
Πού: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47).
Στο πλαίσιο των 20 χρόνων του Comicdom CON Athens, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Napoli COMICON, παρουσιάζει ένα ονειρικό αφιέρωμα στη συνάντηση δύο γιγάντων της ιταλικής τέχνης. Η έκθεση αποκαλύπτει τη βαθιά συνεργασία μεταξύ του κορυφαίου σκηνοθέτη Federico Fellini και του «δασκάλου» των comics Milo Manara.
Η έκθεση διαρθρώνεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες:
Ταξίδι στο Tulum: Η μετατροπή ενός σεναρίου για την Corriere della Sera σε ένα σουρεαλιστικό comic, όπου η πραγματικότητα μπερδεύεται με το όνειρο.
Το Ταξίδι του G. Mastorna: Ένα ημιτελές αριστούργημα που σταμάτησε λόγω ενός οιωνού (ενός τυπογραφικού λάθους), αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη πνευματικότητα του Fellini.
Εικονογραφήσεις για την Costa Atlantica: Μεγάλες πρωτότυπες εικονογραφήσεις του 2000, που αποδεικνύουν την ικανότητα του Manara να απορροφά το οπτικό σύμπαν του Fellini.
Διαφήμιση: Μια καλλιτεχνική καταγγελία ενάντια στη «δικτατορία» της τηλεοπτικής διαφήμισης, μέσα από τα μάτια του φελλινιανού Casanova.
Ο Milo Manara θα παρευρεθεί στα εγκαίνια (2/4) για να συνομιλήσει με το κοινό. Τη συζήτηση συντονίζει η Μυρτώ Τσελέντη.
Κρατήσεις: Για την είσοδο στα εγκαίνια απαιτείται κράτηση στον επίσημο ιστότοπο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.
Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Απριλίου, 10:00-19:00
Comicdom Junior 2026
Πού: Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)
Είσοδος Ελεύθερη
Το φεστιβάλ που δίνει φωνή στους δημιουργούς του μέλλοντος! Για δύο ημέρες, παιδιά και έφηβοι (5-17 ετών) καταλαμβάνουν την Ελληνοαμερικανική Ένωση με το δικό τους Artists Alley, εργαστήρια και ομιλίες. Μια πρωτοβουλία της Athens Comics Library που φέρνει τη νέα γενιά στο προσκήνιο της 9ης Τέχνης.

Σε Εξέλιξη (έως 17 Μαΐου)
Έκθεση: «Συγνώμη, Μιλάω! Αυτοβιογραφικό κόμικ από γυναίκες στην Ισπανική Γλώσσα»
Πού: Ινστιτούτο Θερβάντες (Σκουφά 31, Κολωνάκι)
Ωράριο: Δευτ-Παρ: 10:00-13:30 & 16:00-20:00, Σάβ: 10:00-13:30.
Μια δυναμική έκθεση που συγκεντρώνει 35 κορυφαίες ισπανόφωνες δημιουργούς. Με κεντρικό άξονα το σύνθημα «το προσωπικό είναι πολιτικό», τα έργα θίγουν με ειλικρίνεια και τόλμη ζητήματα όπως ο σεξισμός, η έμφυλη βία και οι κοινωνικές ανισότητες. Μια περιήγηση που μεταμορφώνει το βίωμα σε συλλογική δράση.