Το Πρώτο Dope Psych Fest είναι γεγονός! Εκρηκτικά σχήματα όπως οι WEDGE από Βερολίνο και oι δικοί μας Birthday Kicks & 7-Odds, αλλά και οι ψυχεδελικοί SATIVA από Σόφια, όλοι μαζί σε ένα φεστιβάλ που θα μείνει αξέχαστο, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 στο An Club!

High energy rock’n’roll + 100 µg of heavy psych!

WEDGE

Οι WEDGE ιδρύθηκαν το 2014 από τους Kiryk, Holg, David, τρεις αφοσιωμένους μουσικούς και παρτάλια από το Βερολίνο της Γερμανίας

Το όνομά τους το “έκλεψαν” από το πρώτο πέτρινο εργαλείο που έφτιαξε ο Άνθρωπος, αφού ο ήχος της μπάντας είναι απλός, ωμός και προκαλεί πυρκαγιές με την κατάλληλη χρήση…κυρίως στις ζωντανές τους εμφανίσεις!!

WEDGE is high energy rock‘n‘roll!

Kiryk: vocals & guitar (ex-Liquid Visions, ex-The Magnificent Brotherhood)

The Holg: drums

David: bass guitar, organ, electric piano, mellotron

BIRTHDAY KICKS

Οι Birthday Kicks οριστικοποίησαν την σύνθεσή τους (Ανδρέας, Σόκο, Jeroen) την άνοιξη του 2013 και από τότε έχουν οργώσει την ελληνική επαρχία (κυρίως γύρω από την έδρα τους, τη Λάρισα) δημιουργώντας σιγά-σιγά ένα αφοσιωμένο τοπικό κοινό και εξελίσσοντας τα live τους σε επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ηλεκτρισμένης ψυχεδέλειας.

Έχουν δύο κυκλοφορίες αποκλειστικά σε βινύλιο:

– το 7ιντσο “Gotta Believe”, ένα concept δημιούργημα που καταπιάνεται αλληγορικά με τους παντός είδους μεσάζοντες, συνοδεύεται από ένα υψηλής αισθητικής κόμικ, περιέχει δυο τραγούδια (Dressed in Black Priest και μια φαζαρισμένη, drone διασκευή του Personal Jesus των Depeche Mode), το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2014 και κοντεύει να εξαντληθεί.

– Το Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο album, σε 12ιντσο βινύλιο, με τίτλο “Black Echo Trap”. Το Black Echo Trap έχει καταφέρει να τραβήξει ήδη την προσοχή της ελληνικής underground σκηνής, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το «πακέτο». Σε αυτό το album οι Birthday Kicks πειραματίζονται με τα όρια του rock’n’roll συνδυάζοντας το garage, το punk, το space rock και την ψυχεδέλεια σε έναν ιδιαίτερα προσωπικό fuzzy ήχο.

Αυτή την άνοιξη, επεκτείνουν την επικράτεια των live τους πέρα από τη Θεσσαλία και έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα μετά την κυκλοφορία του Black Echo Trap, την 1η Απριλίου στο Dope Psych Fest στον ΑΝ CLUB, μαζί με τους WEDGE (DE), SATIVA (BG) και 7-0DDS (GR)

SATIVA

Οι Sativa επιστρέφουν στην Ελλάδα και για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στην Αθήνα! Η μπάντα έπαιξε για πρώτη φορά εκτός συνόρων στο Fuzztastic Festival στα Κοκκινογεια στη Δράμα, άρα οι Έλληνες φίλοι της ψυχεδελικής μουσικής έχουν πάρει μία μικρή γεύση από το κουαρτέτο της γειτονικής μας Βουλγαρίας.

Η μπάντα είναι το άθροισμα 2Ν+2R= Sativa. Αποτελείται από τους δίδυμους Nedko (κιθάρα) και Nikolay (μπάσο) και τους Radostin (κιθάρα) και Rossen (τύμπανα). Ο τελευταίος προστέθηκε στην μπάντα περίπου ένα χρόνο πριν, όταν ο Georgi αποχώρησε αμέσως μετά την ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ.

Το όνομα του άλμπουμ είναι 100 Years After Never. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις οι Sativa παίζουν και υλικό που δεν έχει ηχογραφηθεί, με κύριο στοιχείο τον αυτοσχεδιασμό πάνω στη σκηνή. Ως τώρα δεν έχουν προστεθεί κάποια φωνητικά στα τραγούδια, οπότε καλείστε να σμίξετε τη μουσική με τη φαντασία σας…..

7-ODDS

Οι 7-Odds είναι μία Garage μπάντα από την Αθήνα που σχηματίστηκε το 2011. Μελωδικές, παλιομοδίτικες, ανεβαστικές μουσικές, ξεπηδούν κατευθείαν μέσα από drive-ins, μικρά ιδιωτικά νεκροτομεία και άλλα cult σκηνικά του μυαλού μας, για να τις μοιραστούμε με τον καθένα ο οποίος είναι αποφασισμένος να αρνηθεί την εξέλιξή του σε ένα χαζό ρομπότ. Το Μάρτιο του 2015 κυκλοφόρησε το “People Wanna See” E.P. με 3 κομμάτια σε βινύλιο, από τη Frontyard.

Οι 7-Odds είναι :

Γιώργος Πολίτης– Φωνή,Theremin

Νίκος Παππάς -Μπάσο/Δεύτερα Φωνητικά

Παναγιώτης Κουκούτας-Κιθάρα/Δεύτερα Φωνητικά

Αλέξανδρος Μισιρλιάδης-Πλήκτρα/Δεύτερα Φωνητικά

Μάριος Αλεξόπουλος – Τύμπανα