Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης προσκαλεί χορευτές και σπουδαστές Σύγχρονου Χορού υψηλού επιπέδου στο Σεμινάριο, που θα πραγματοποιήσει ο αναγνωρισμένος χορευτής & χορογράφος, Ηλίας Μπαγεώργος, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα έναρξης 7.30 μ.μ.

Δομή Σεμιναρίου:

Σώμα και διάθεση συντονίζονται και αφήνονται σε ένα κινητικό και μουσικό groove, που σταδιακά σπάει τις κινητικές μανιέρες και οδηγεί το σώμα σε υψηλές ταχύτητες και σε θέσεις μεγάλου εύρους, δίχως τη χρήση μυϊκής έντασης.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να αναπτύξουμε την κινητική μας αντίληψη και ειδικότερα την κιναισθησία. Θα εξερευνήσουμε δημιουργικά τις ποιοτικές ιδιότητες της κίνησης, με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό. Θα επικεντρωθούμε στη χρήση της βαρύτητας σε κάθε σημείο του σώματος μας. Ένα σύνθετο combination θα δοθεί στο τέλος του Σεμιναρίου, με στόχο την ανάπτυξη της ταχύτητας, της stamina χωρίς να χαθούν οι ποιότητες κίνησης, ενσωματώνοντας το προσωπικό style του καθενός.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα
για ενήλικους εδώ
για ανήλικους εδώ

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Ηλίας Μπαγεώργος – Βιογραφικό:

Ο Ηλίας Μπαγεώργος έχει γεννηθεί στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Θεσσαλικού Μπαλέτου, υπό την καθοδήγηση του Γκες Μίχωφ.

Με υποτροφίες από την Ακαδημία ᾽Jacob’s Pillow᾽ στη Νέα Υόρκη και την Κρατική Σχολή ᾽Ορχηστικής Τέχνης, είναι ενεργός χορευτής από το 2008. Η πρώτη του μεγάλη συνεργασία ξεκίνησε με το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας κατά την περίοδο των σπουδών του στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει, επίσης, μαθητεύσει δίπλα στον Ohad Naharin, στα πλαίσια του GagaLab στο Orsolina28, κι έχει εμβαθύνει στο Gaga Movement Language ταξιδεύοντας στο Ισραήλ.

Έχει συμμετάσχει σε πλειάδα παραστάσεων και Festival σε εγχώριες και διεθνείς παραγωγές. Την περίοδο 2014-2015 χόρεψε στο videodance “The pelican” παραγωγής του Dancetheater Lydia Lithos όπου και ταξίδεψε σε 12 χώρες. Τα τελευταία χρόνια ως Freelancer κάνει παραγωγές με την ομάδα Dancers Of North. Συμμετείχε στο Thread, μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία με τον Russell Maliphant. Πρόσφατες συμμετοχές του σε παραστάσεις αποτελούν η τελευταία παραγωγή της ομάδας Stereo Nερό «442, or A Game Without Score» στην Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών αλλά και η παραγωγή του Θεάτρου OLVIO «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα». Εργάζεται από το 2009 ως καθηγητής χορού σε αναγνωρισμένες σχολές χορού σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε ακαδημίες και σχολές θεάτρου.

Ως δημιουργός σκηνοθετεί και χορογραφεί σε παραγωγές της ομάδας του και σε θεατρικές παραστάσεις. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με το παιδικό θέατρο (σκηνοθεσία-χορογραφία-κινησιολογία) συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων με την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Φώτη Σπύρου. Η χορογραφική του δουλειά έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ χορού, τόσο με ομαδικές όσο και ατομικές χορογραφίες (Compartments Young Choreographers Festival, Dance Laboratory Rhodes, Patras Art festival-PAF κ.α.). Στην πρόσφατη χορογραφική του ενασχόληση έχει εντάξει τη δημιουργία dance videos, σε παραγωγή της ομάδας (Arthur, Goth Princess).

Είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του DANCE Athens (www.danceathens.gr).