Η Compania Flamenca Sentimientos, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και διάδοσης της τέχνης του flamenco, εγκαινιάζει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Flamenco Puro και κλείνει 12 χρόνια λειτουργίας. Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 στις 19.30. Θα μας μιλήσει η ιδρύτρια της κομπανίας, η χορεύτρια και χορογράφος Ισαβέλλα Γαλαίου και ο επίτιμος καθηγητής, Antonio Canales.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Flamenco Puro της Αθήνας ανοίγει στις 21.30 με τον θρυλικό χορευτή στην ιστορία της τέχνης του flamenco, Antonio Canales, στην προσωπική του παράσταση «Bailaor», μια κατάθεση ψυχής του ιδίου, η οποία παρουσιάζεται σε θέατρα και φεστιβάλ παγκοσμίως επί εικοσαετίας. Μια παράσταση που «σφραγίζει» και «βαφτίζει» το όνομα του Φεστιβάλ… Flamenco Puro! Στην παράσταση χορεύει μαζί του η Ισαβέλλα Γαλαίου, ως προσκεκλημένη καλλιτέχνιδα.

Τραγούδι: Vicente Gelo
Κιθάρα: Σωκράτης Μαστροδήμου
Κρουστά: Pedro Fabian

Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ

Το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:

-Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

10.00 μμ: «Tablao Flamenco» από τους NorteSur (πολωνικής καταγωγής)

Χορός: Aga Bartnicka
Τραγούδι: Marysia Swiatlon
Κιθάρα: Michal Krygowski

11.00 μμ: «Kuele» από το Flamenkhoi (από την Ν.Αφρική)

Το Flamenkhoi, είναι μια Αφρο-Ιβηρική συνεργασία που δημιούργησε το «Kuele», μία παράσταση που με καινοτόμο χορευτικό λεξιλόγιο, ενώνει τα έμφυτα ανθρώπινα στοιχεία που εντοπίζονται σε κάθε χορό, παγκοσμίως. Η ένωση αυτή εξερευνεί τις ομοιότητες λαών και πολιτισμών, τροφοδοτώντας τη βαθύτερη κατανόηση και αντίληψη της καθολικότητας των παγκόσμιων ρυθμών.

Συντελεστές:
Rosana Maya, Isaac Ramagole, Sipho Mashiane
Σκηνοθεσία: Jonathan Pienaar

Τιμή εισιτηρίου (και για τις δύο παραστάσεις): 20 ευρώ

-Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

8.00 μμ: Παρουσίαση του βιβλίου «The Fanatic Flamenco» από την συγγραφέα Rosana Maya

9.00 μμ: «Kuele» από το Flamenkhoi

11.00 μμ: «Cante Jondo»

Ο επίτιμοι καλεσμένοι του φεστιβάλ μας από την Σεβίλλη, ο τραγουδιστής Vicente Gelo και ο κιθαρίστας Σωκράτης Μαστροδήμος, μάς παρουσιάζουν το «βαθύ» τραγούδι φλαμένκο, αυτό που οι ερμηνείες αγγίζουν τα πιο βαθιά μας συναισθήματα.

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ (Η τιμή περιλαμβάνει την παρακολούθηση της παρουσίασης βιβλίου και τις δύο παραστάσεις)

-Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

9.00 μμ: «Gala Griego Flamenco»

Οι σχολές flamenco: «Compania Flamenca Sentimientos» της Ισαβέλλας Γαλαίου, «Alma Gitana» της Κατερίνας Βούλγαρη και «Rueda» της Στέλλας Παππά, μαζί με τις σολίστες Κλειώ Δερτιλή, Θέτιδα Μίσιου και Τζέσικα Καϊμπαλή, αφιερώνουν αυτήν την παράσταση στον μαέστρο Antonio Canales.

Τραγούδι: Vicente Gelo
Κιθάρα: Σωκράτης Μαστροδήμος

11.00 μμ: Κλήρωση 6 υποτροφιών από την Compania Flamenca Sentimientos

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Στο χώρο του θεάτρου, ο βραβευμένος νέος φωτογράφος και μόνιμος συνεργάτης της Compania Flamenca Sentimientos, Χριστόφορος Καγιαμπάκης, εκθέτει τις φωτογραφίες του, εμπνευσμένος από την τέχνη του flamenco.

Στο χώρο του θεάτρου θα απολαύσετε την συλλογή κοστουμιών και ειδών flamenco της Compania Flamenco Sentimientos.