Στη δέκατη τέταρτη διοργάνωση του φτάνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από το Διεθνές Κέντρο Χορού, με Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου και την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Η Καλαμάτα θα διαθέσει το Αμφιθέατρο του Κάστρου, το Πνευματικό Κέντρο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, το Γυμναστήριο του Πολυκλαδικού Λυκείου και άλλους χώρους για να φιλοξενήσουν τους φίλους του χορού, οι οποίοι κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότεροι.

Φέτος, εστιάζοντας στην έρευνα, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει δέκα σχήματα και δημιουργούς από διαφορετικές χώρες που θα δώσουν συνολικά δεκαέξι παραστάσεις.

Θα παρουσιαστούν δημιουργίες από τη Νότιο Αφρική, τη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και, για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, από την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ισραήλ, ενώ στον κατάλογο της χώρας καταγωγής των σχημάτων θα προστεθεί, για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, η Βραζιλία.

Μια σημαντική στιγμή του φετινού φεστιβάλ είναι η παρουσίαση ενός πρότζεκτ, αποτέλεσμα συνεργασίας καλλιτεχνών και θεωρητικών του χορού από την Ελλάδα και την Ολλανδία, με το σεμινάριο του Ινιάκι Ασπιλλάγκα, από τις 17 έως τις 27 Ιουλίου 2008.