Το Κρουστόφωνο διοργανώνει στις 28-30 Αυγούστου 2015 τριήμερη κατασκήνωση με εργαστήρια κρουστών για μεγάλους και μικρούς, στη Πλάκα Λιτοχώρου.

Προσφέρονται 4 εργαστήρια:

· Ενηλίκων Παραδοσιακά και Αφρικάνικα με βάση τα djembe, τα τουμπελέκια και το τραγούδι για αρχάριους και μεσαίου επιπέδου, με τους Χρήστο και Μαριάννα Ερκέκογλου.

· Ενηλίκων Μπεντίρ και Frame Drums απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα. Ενασχόληση κυρίως με το μπεντίρ και γνωριμία με ιρλανδικό bohran, ιταλικό tamburello, βραζιλιάνικο pandeiro, αράβικο ρεκ, κ.α. με τον Σόλη Μπαρκί.

· Τα παιδικά εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-7 και 8-12 ετών που θέλουν να παίξουν και να γνωρίσουν τα κρουστά και μέσω της δημιουργικής απασχόλησης να έρθουν σε επαφή με παιχνίδια και ρυθμούς της παγκόσμιας παράδοσης. Με τους Βίκυ Χουζούρη, Ναυσικά Θεοδωρίδου, Ελπίδα Τσιλογιάννογλου, Ακριβή Ερκέκογλου, Βάσω Μπαντελά.

· «Καλημέρα με το σώμα μας». Είναι ένα δωρεάν πρωινό πρόγραμμα κίνησης στη φύση με τη Μέλπω Βασιλικού.

Τα όργανα για τα εργαστήρια διατίθενται δωρεάν από το Κρουστόφωνο.

Οι παράλληλες καλλιτεχνικές βραδιές περιλαμβάνουν τη διαδραστική μουσική παράσταση «Ο Πέτρος και ο Λύκος, Άκου να δεις!» για τους μικρούς μας φίλους την Παρασκευή και το καθιερωμένο γλέντι του Σαββάτου με σουβλάκια, πίτσα και κρασάκι και με το συγκρότημα “HeJazz Collective” σε βαλκανική και ελληνική ζωντανή μουσική.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χορών.

Ερασιτεχνική έκθεση φωτογραφίας

Καθένας από σας μπορεί να συμμετέχει με μία φωτογραφία διαστάσεων 30-40 εκ. x 40-55 εκ. με ελεύθερο θέμα, που θα εκτεθεί στον κεντρικό χώρο συνάντησης της κατασκήνωσης, καθ’ όλη την διάρκειά της. Όποιος ενδιαφέρεται ας το δηλώσει στη γραμματεία.

Γενική επιμέλεια: Χ. Ερκέκογλου, Ν. Θεοδωρίδης, Β. Χουζούρη

Καλούνται οι απανταχού φίλοι και ενδιαφερόμενοι για αυτή την εκδρομή – θεσμό του Κρουστόφωνου να δηλώσουν συμμετοχή, είτε για να πάρουν μέρος στα διάφορα εργαστήρια, είτε για να προσέλθουν ως επισκέπτες ή κατασκηνωτές!