Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Κωστή Βελώνη

Έκθεση του Κωστή Βελώνη
Από τις 11 Μαΐου ξεκινά η ατομική έκθεση του Κωστή Βελώνη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκθέσεων του ΕΜΣΤ για καλλιτέχνες ...

της νεότερης γενιάς. Το γλυπτικό έργο του Βελώνη αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα καθώς και σε κινήματα της ιστορίας της τέχνης, εστιάζοντας σε πολιτικές ουτοπίες και στην πτώση της ιδεολογίας. Ο Βελώνης δημιουργεί αφηγήσεις που χαρακτηρίζονται από την σύνδεση προσωπικών ιστοριών με την επανεξέταση ιστορικών δεδομένων.

Στην έκθεση του στο ΕΜΣΤ, με τίτλο Μοναξιά σε κοινό έδαφος: Πως μπορεί η κοινωνία να πράξει αυτό που ο καθένας ονειρεύεται, θα παρουσιαστούν μεγάλης κλίμακας γλυπτικά έργα καθώς και ορισμένα μικρότερα γλυπτά που δημιούργησε ο καλλιτέχνης την τελευταία διετία. Η έκθεση θα διερευνήσει και θα αναδείξει το χαρακτήρα του έργου του Βελώνη εστιάζοντας σε έργα με πολιτικό χαρακτήρα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Δάφνη Βιτάλη.
 
O Κωστής Βελώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε πολιτισμικές και ανθρωπιστικές επιστήμες (MRes) στο London Consortium (Birkbeck College, ICA, AA, Tate Gallery) το 2000 και Καλές Τέχνες στο πανεπιστήμιο Paris VIII, (Maitrise, D.E.A). Είναι Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Στις πιο πρόσφατες ατομικές εκθέσεις του περιλαμβάνονται οι ακόλουθες: How one can think freely in the shadow of a temple, Kunstverein Hamburg, Αμβούργο (2009), Craft Boy, Monitor Gallery, Ρώμη (2008), ...was einmal uber heute gesagt werden wird: Koln Show2, BQ Gallery, European Kunsthalle, Κολωνία (2007). Ανάμεσα στις πρόσφατες ομαδικές εκθέσεις περιλαμβάνονται: 2η Μπιενάλε της Αθήνας (2009), Brussels Biennial 1 for Contemporary Art, Βρυξέλλες (2008), 9e Biennale de Lyon, Villeurbanne (2007), Σε Ενεστώτα Χρόνο. Νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα (2007), Ο Μεγάλος Περίπατος, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα (2006).

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν: αρχαιολογική έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
26.10.2016 10:30
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, διοργανώνει την επετειακή έκθεση με τίτλο «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν», με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του.
Before my very eyes: Έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
01.07.2016 11:04
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου, με τίτλο "Before my very eyes", η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ ATHENS JEWELRY WEEK.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη. 
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.