Από τις 11 Μαΐου ξεκινά η ατομική έκθεση του Κωστή Βελώνη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκθέσεων του ΕΜΣΤ για καλλιτέχνες

της νεότερης γενιάς. Το γλυπτικό έργο του Βελώνη αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα καθώς και σε κινήματα της ιστορίας της τέχνης, εστιάζοντας σε πολιτικές ουτοπίες και στην πτώση της ιδεολογίας. Ο Βελώνης δημιουργεί αφηγήσεις που χαρακτηρίζονται από την σύνδεση προσωπικών ιστοριών με την επανεξέταση ιστορικών δεδομένων.

Στην έκθεση του στο ΕΜΣΤ, με τίτλο Μοναξιά σε κοινό έδαφος: Πως μπορεί η κοινωνία να πράξει αυτό που ο καθένας ονειρεύεται, θα παρουσιαστούν μεγάλης κλίμακας γλυπτικά έργα καθώς και ορισμένα μικρότερα γλυπτά που δημιούργησε ο καλλιτέχνης την τελευταία διετία. Η έκθεση θα διερευνήσει και θα αναδείξει το χαρακτήρα του έργου του Βελώνη εστιάζοντας σε έργα με πολιτικό χαρακτήρα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Δάφνη Βιτάλη.
 
O Κωστής Βελώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε πολιτισμικές και ανθρωπιστικές επιστήμες (MRes) στο London Consortium (Birkbeck College, ICA, AA, Tate Gallery) το 2000 και Καλές Τέχνες στο πανεπιστήμιο Paris VIII, (Maitrise, D.E.A). Είναι Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Στις πιο πρόσφατες ατομικές εκθέσεις του περιλαμβάνονται οι ακόλουθες: How one can think freely in the shadow of a temple, Kunstverein Hamburg, Αμβούργο (2009), Craft Boy, Monitor Gallery, Ρώμη (2008), …was einmal uber heute gesagt werden wird: Koln Show2, BQ Gallery, European Kunsthalle, Κολωνία (2007). Ανάμεσα στις πρόσφατες ομαδικές εκθέσεις περιλαμβάνονται: 2η Μπιενάλε της Αθήνας (2009), Brussels Biennial 1 for Contemporary Art, Βρυξέλλες (2008), 9e Biennale de Lyon, Villeurbanne (2007), Σε Ενεστώτα Χρόνο. Νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα (2007), Ο Μεγάλος Περίπατος, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα (2006).