Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Specula Dantis III στην ART 10 GALLERY

Specula Dantis III στην ART 10 GALLERY

Η έκθεση Specula Dantis, κατόπιν των δύο πρώτων επιτυχημένων παρουσιάσεων της στην Ιταλία, στην πόλη της Γένοβας, το 2008 στο αίθριο της μεσαιωνικής μονής του San Matteo και το 2009 στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης Il Cancello, φθάνει στην Αθήνα, στον εκθεσιακό χώρο της ART 10 GALLERY, από τις 7 μέχρι και τις 25 Μαϊου.

Η έκθεση μετά την Αθήνα θα συνεχίσει στις πόλεις της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2010 στα πλαίσια της Settimana della lingua Italiana, συνδιοργάνωση του Ιταλικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης και της Società Dante Alighieri ενώ νωρίτερα, τον Ιούνιο, η έκθεση θα παρουσιαστεί στα Χανιά  στα πλαίσια του Φεστιβάλ P-Public με κεντρική έδρα το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η εμφάνιση της στην Ελλάδα έχει ως στόχο την μύηση σε μία νέα μορφή δυναμικής έκθεσης, η οποία λειτουργεί ως φορέας και πηγή ενός ολοκληρωτικού έργου τέχνης, μέσω του ενεργού διαλόγου μεταξύ ποίησης, ζωγραφικής, μουσικής και θεάτρου.

Το καλλιτεχνικό αυτό project, εστιασμένο στην καλλιτεχνική αναζήτηση του Leonardo Denoda, εμπλουτίζεται από την παρουσία του Emanuele Balzani, ενεργού καλλιτέχνη στους τομείς των εικαστικών, του θεάτρου και της experimental μουσικής.

Η συνεργασία μεταξύ Denoda και Balzani, και οι δύο κάτοικοι Αθηνών, προτείνει στην ελληνική πρωτεύουσα, μέσω του έργου της Θείας Κωμωδίας, ένα κομμάτι της ιταλικής κουλτούρας, αποτέλεσμα καλλιτεχνικής και διανοητικής έρευνας, μέρος της οποίας αναπτύχθηκε απευθείας στην Ελλάδα.

H έκθεση, κατά την αντίληψη του Leonardo Denoda, αποτελεί ποίηση σε δράση, δεν περιορίζεται στην έκθεση σειριακών προϊόντων, ακριβώς όπως η Κωμωδία δεν περιορίζεται στα αισθητικά όρια της ρητορικής και της μεσαιωνικής θεολογίας, μα τα προσπερνάει δημιουργώντας έναν πραγματικό κόσμο, θέτοντας ουσιαστικά τις βάσεις της ιταλικής γλώσσας. Υπό αυτή την οπτική, η δομή της έκθεσης ως ζωντανός και ζωτικός οργανισμός , υποβλητικός και υποβάλλων, υποκινείται από μία δυναμική σχέση μεταξύ έργου και κοινού.

Ο Leonardo Denoda γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη), το 1986. Στην Ιταλία πραγματοποίησε σπουδές Λογοτεχνίας και Ιστορίας της Τέχνης στα Πανεπιστήμια της Πάρμας και της Γένοβας. Εκθέτει έργα του σε Ιδρύματα Τέχνης, Μουσεία και Γκαλερί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο σταθμός της Αθήνας, ο πρώτος της ελληνικής περιοδείας, τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Società Dante Alighieri.

Σχετικές ειδήσεις
IndepArt2016: Έκθεση τέχνης στην Image Gallery
10.11.2016 17:06
Η Image Gallery σε συνεργασία με την τεχνοκριτικό και ιστορικό τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη παρουσιάζουν την έκθεση IndepArt2016 με έργα σημαντικών καλλιτεχνών.
Έκθεση - Αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN
08.09.2016 13:14
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN - CHRISTINA ANDROULIDAKI GALLERY.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Καλοκαιρινές εκθέσεις 2016 στην Los Art Gallery στη Σύμη
08.06.2016 14:21
Στο νησί Σύμη, η γκαλερί ARTFORUM της Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πολιτιστικό της έργο για 2η χρονιά, την παρουσίαση σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, στο ιστορικό κτήριο της με την επωνυμία LOS ART GALLERY.
From Alpha to Omega: έκθεση graffiti στην Toss Gallery
01.04.2016 10:39
Η Urbanact υλοποιεί μια ιδιαίτερη graffiti-lettering έκθεση στη Toss Gallery, με παράλληλες δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.