Τον Έλληνα σεφ Λευτέρη Λαζάρου, υποδέχεται ο Θανάσης Θ. Νιάρχος, στο Φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Η ζωή μου όλη…

 
Ο Λευτέρης Λαζάρου 3 γενιές Πειραιώτης, γιος καραβομάγειρα έκανε δίπλα στον πατέρα του τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες των καραβιών. Μαζί του αγάπησε τη θάλασσα, τα ταξίδια και τη μαγειρική. Από νεαρή ηλικία ταξίδευε, γνωρίζοντας γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου.

Το 1987 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο που είναι το πρώτο με Έλληνα σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin, το σημαντικότερο βραβείο μαγειρικής στον κόσμο. το 2002 για τη δημιουργική θαλασσινή του πρόταση στο “Βαρούλκο” που φέτος κλείνει 30 χρόνια. 

Να θυμίσουμε ότι ο Θανάσης Θ. Νιάρχος, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, συναντά, προσωπικότητες και με αφετηρία τον προσωπικό τους βίο, συζητούν για σύγχρονα αλλά και παλαιότερα κρίσιμα περιστατικά της ελληνικής ζωής, κάνοντας ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, επικεντρωμένο στο ταραγμένο αλλά συναρπαστικό παρόν μας.