Οι κάλπες είναι ανοικτές για να χαρτογραφήσουμε τις ανάγκες μας για το ARKOPOLIS

Το Σάββατο 25 Μαΐου στις 20:00, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η ομάδα Cultterra, σε συνεργασία με το δίκτυο του Culture Action Europe, διοργανώνουν ένα μεγάλο τοπικό γεγονός, ένα πάρτι! Μία ζωτική εμπειρία που θα πραγματοποιηθεί στο ARKOPOLIS, στο πλαίσιο του “Pop the Vote! Culture on the Ballot”, ενός προγράμματος κατάρτισης που σκοπό έχει να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στις Ευρωεκλογές του 2024 μέσα από τον πολιτισμό.

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra ανοίγουν μία ζωτικής σημασίας συζήτηση με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο και προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου – είτε εμπλέκεται με το ARKOPOLIS είτε όχι! – να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Όσα άτομα βρεθούν στο πάρτι θα κληθούν από τους διοργανωτές να μοιραστούν μαζί τους τη γνώμη τους, τις εντυπώσεις αλλά και τις προτάσεις τους για το παρόν και το μέλλον του ARKOPOLIS, απαντώντας σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Changemakers in action

To “Pop the Vote! Culture on the Ballot” είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης που προωθεί την ενεργό συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών γύρω από τις Ευρωεκλογές του 2024 μέσω του πολιτισμού. Τον περασμένο Φεβρουάριο, 44 νέοι καλλιτέχνες από 14 ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσα σε αυτούς και η Φιορίντα Τσενάι από την ομάδα Cultterra – συμμετείχαν στο Pop the Vote! Playground camp, μία εντατική εκπαίδευση μίας εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο και περιλάμβανε ενημέρωση γύρω από την ΕΕ, τους θεσμούς της και τις εκλογές αλλά και θεωρίες πολιτικής αλλαγής, μεθοδολογίες ακτιβισμού μέσω της τέχνης, εμπλοκής κοινού και επικοινωνίας.

Οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Η εκδήλωση ARKoPOLL: το πάρτι πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη.