Η ομάδα Νοσταλγία και το Rabbithole παρουσιάζουν το δεύτερο επεισόδιο, της θεατρικής σειράς Αντεροβγάλτης, με τίτλο “Στα ίχνη του Μονόκερω”.

Πρώτη σκηνή, δεύτερου επεισοδίου:

Αγαπητέ Προϊστάμενε,

Χαίρομαι που έδωσες την υπόθεσή μου σε γυναίκα – δεν περίμενα να μ’ ακούσεις , νιώθω μεγάλη ικανοποίηση τώρα για το έργο που θα δείξω. Έμαθα ότι είναι δύο, μήπως πρέπει να έχω κι εγώ έναν βοηθό; Η τελευταία στο μπαρ ούτε καν τσίριξε, θα σας στείλω το νεφρό όταν βρω την ευκαιρία. Είστε χαζοί γιατί νομίσατε ότι ήμουν αυτός ο υπνωτιστής που ήρθε στην πόλη με τον χαζό πίνακα που θέλησε να πουλήσει. Έμαθα ότι τον πήρες εσύ, Τζον – μπορεί να περάσω από το Τμήμα να δω αν άξιζε τα χρήματα που έδωσες. Πιστεύετε ότι είστε κοντά; Θέλετε κάποια βοήθεια – μπορώ να δώσω κάποια, ίσως σ’ αυτήν την φίλη της ντετέκτιβ. Μπορώ να της μιλήσω αλλά μετά δεν θα μπορεί να πει τι άκουσε γιατί θα της κόψω την γλώσσα και μετά τα δάχτυλα από τα χέρια. Γιατί είναι βρώμικη και λάθος της φύσης. Μίλα με τους ανθρώπους σου, Τζον. Πες τους γιατί πας στο θερμοκήπιο για να βρεις την γυναίκα σου. Ω, Τζον, έχουν περάσει πια δύο χρόνια. Ακόμη να την ξεχάσεις. Θα την βρω για σένα και θα στην στείλω σε κουτιά. Παρ’ το σαν χάρη φιλική.

Από τον φίλο σου,
Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

Τόπος: Βοστώνη

Χρονολογία: Φθινόπωρο 1989.

Μετά τις δύο πρώτες δολοφονίες της προηγούμενης χρονιάς, η φημολογία για την ύπαρξη ενός αδίστακτου δολοφόνου που κυκλοφορεί στην πόλη είναι πια μια πραγματικότητα.

Στην προσπάθειά της να διαλευκάνει το μυστήριο, η Αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Τύπο και τους ψυχρούς μηχανισμούς του που σκοπό έχουν να τροφοδοτήσουν κι άλλο την συνέχιση της ιστορίας.

Πέρα από αυτό όμως, το Κακό κυκλοφορεί στην πόλη και σε αυτό το δεύτερο επεισόδιο (ξανα)κάνει την εμφάνισή του έχοντας πίσω του πρόσωπα που ξετυλίγουν την ζοφερή ιστορία – η οποία σιγά σιγά αποκαλύπτει στους θεατές ένα σενάριο μοντέρνου τρόμου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ομάδα Νοσταλγία δημιουργεί μια θεατρική σειρά τεσσάρων επεισοδίων. Με έμπνευση την δράση ενός από τους μεγαλύτερους δολοφόνους στην ιστορία της ανθρωπότητας, του Τζακ Αντεροβγάλτη, παρουσιάζει μια ιστορία μυθοπλασίας, εν μέρει βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Η αστυνομική ιστορία ξετυλίγεται σε 4 σπονδυλωτά επεισόδια γεμάτα σασπένς, που «φλερτάρουν» με το ύφος αστυνομικών τηλεοπτικών σειρών και την ατμόσφαιρα κινηματογραφικών ταινιών μυστηρίου.

Το δεύτερο, πολυαναμενόμενο επεισόδιο «Στα ίχνη του Μονόκερω» έρχεται να καθηλώσει νέους θεατές και τους φανατικούς θαυμαστές της σειράς.

Ο Αντεροβγάλτης επιστρέφει και δημιουργεί νέα ερωτηματικά: Ποια είναι τα κίνητρα μιας κακής πράξης; Μπορούμε να ξεφύγουμε από το παρελθόν μας; Ποιος έχει την ευθύνη να «καθαρίσει» για όλους; Πόσα ξέρουν οι δημοσιογράφοι; Τι ρόλο παίζει ο ηθικός και ο ανήθικος;

Όταν τα γεγονότα συμβαίνουν στο σκοτάδι, όλοι είναι ύποπτοι. Και το σίγουρο είναι ότι αυτά τα Χριστούγεννα κάποιος (ή κάποιοι) θα την πληρώσουν.

Ταυτότητα παράστασης:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΥΓΓΡΑΦΗ: Γιώργος Σϊμωνας
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ/ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Τώνια Ράλλη
ΜΟΥΣΙΚΗ: Στάθης Νταφαλιάς
ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ/ΜΑΚΙΓΙΑΖ/ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Αλέξανδρος Λόγγος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ΑΦΙΣΑ: Μαρία Τούλτσα
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Κορδέλλας, Γιώργος Σίμωνας
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Τώνια Ράλλη, Δημήτρης Τσάλτας, Αλέξανδρος Λόγγος, Σοκόλ Καλιτσάνι
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Δημήτρης Τσάλτας
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ: Ιουλία Κουκουζέλη
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: Νατάσα Στεφανάτου
ΤΑΞΙΘΕΣΙΑ/ ΤΑΜΕΙΟ: Γκέλυ Γκότση

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Νικόλας Πιπέρας, Αφροδίτη Βραχοπούλου, Μαρθίλια Σβάρνα, Νέβενα Ρόσουλιας, Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Μιχάλης Παναγόπουλος, Σταύρος Ράγιας, Λήδα Τουλουμάκου, Ελιάν Ρουμιέ, Μαριάννα Λάζαρη, Νατάσα Στεφανάτου, Αχιλλέας Βατρικάς, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ηλίας Μενάγιερ, Κωνσταντίνος Λιναρδάκης

Διάρκεια παράστασης: 80’

Ακατάλληλο για κάτω των 18, λόγω σκηνών βίας

Το έργο ολοκληρώνεται σε 4 επεισόδια, ωστόσο οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεμονωμένα επεισόδια καθώς θα υπάρχει σύντομη περίληψη των προηγούμενων επεισοδίων σε κάθε παράσταση.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3ο: Αυτός που μπορεί (είναι ο επιθεωρητής) | 29 Μαρτίου – 9 Απριλίου 2017
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4ο: Το μομέντουμ | 17 – 28 Μαΐου 2017

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο επεισόδιο μπορείτε να δείτε εδώ.