Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Πελαγίας Κυριαζής art

Πελαγίας Κυριαζής art
Στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, παρουσιάζεται η έκθεση της Πελαγίας Κυριαζής με τίτλό VIA. Πρόκειται για ένα σύνολο δουλείας της πορεία της, που το αναπτύσσει ξανά με νέο τρόπο.

Η ίδια λέει για τη δουλειά της : Τα μεγάλα σχέδια σε χαρτί, όπως και η χαρακτική και η φωτογραφία, απέκτησαν νέα σημασία για μένα. Ήθελα ένα διάλογο ανάμεσα στη φωτογραφία, τη χαρακτική και την επιφάνεια της εκτύπωσης. Έβαλα τη φωτογραφία στον υπολογιστή και έπαψε να είναι στατική, έγινε κινηματογραφική. Ο υπολογιστής έδωσε κίνηση στην εικόνα.

Από τη στιγμή που είδα τις φωτογραφίες στον υπολογιστή, τις αντιμετώπισα ως ιδέες που έπρεπε να πραγματωθούν σε μια επιφάνεια διαφορετική από της φωτογραφίας, να αποκτήσουν την τραχύτητα της πέτρας με τις έντονες διαφορές άσπρου μαύρου. Μέσα από αυτόν το διάλογο η φωτογραφία μεταμορφώνεται σε χαρακτικό και η χαρακτική σε φωτογραφία˙ γίνεται μια ανταλλαγή ύλης. Η χρήση διαφορετικών υλικών, όπως το γυαλόχαρτο και η εκτύπωση σε φιλμ, μιμείται την ύλη, και προσεγγίζει την ιδέα, του πραγματικού υλικού που θα ήθελα να είναι τυπωμένο, δηλαδή έχει την υπόκωφη λάμψη της πέτρας και τη διαφάνεια του γυαλιού.

H Πελαγία Κυριαζή σπούδασε ζωγραφική, με τον Γ. Μόραλη και τον Δ. Κοκκινίδη, και κεραμική στην ΑΣΚΤ. Στη συνέχεια σπούδασε στη School of Visual Arts και συνεργάστηκε με τον Βασίλη Λαμπρινό στη Νέα Υόρκη, με υποτροφία Fulbright. Έργα της έχουν διακριθεί και τιμηθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς ενώ έχει εκθέσει έργα της σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Ουγγαρία και  Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki
16.05.2016 12:35
Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, συνεχίζει την έρευνα και παρουσίαση καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών στη φωτογραφία κι εγκαινιάζει το project με τίτλο Dichotomy της νέας φωτογράφου Ιωάννας Χρονοπούλου.