Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Tο Jazz

Tο Jazz
Έργα της Αλίς Τουρνικιώτη, εμπνευσμένα από τη μουσική παράδοση της τζαζ και την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής που την εκπροσωπεί, παρουσιάζονται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Η ζωγράφος παρουσιάζει πίνακες μεγάλων διαστάσεων με λάδι και κάρβουνο που αφιερωμένοι στο μουσικό αυτό είδος, που συνεχίζει να γοητεύει και να αποκτά συνεχώς νέο κοινό. Περιπλανώμενες μπάντες, μουσικοί και τραγουδιστές που χάνονται στην έκσταση της μελωδίας τους, αποτελώντας εικόνες μιας κουλτούρας που έχει ενσωματωθεί στην παγκόσμια μουσική συνείδηση, αποτυπώνονται με ξεχωριστό τρόπο με τον χρωστήρα της δημιουργού.

Η Αλίς Τουρνικιώτη ζωγραφίζει από το 1978, είναι αυτοδίδακτη και ως σήμερα έχει περισσότερες από 30 ατομικές εκθέσεις  στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Έργα της κοσμούν την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank, την Εμπορική Τράπεζα, την Eurobank, το Μουσείο Βορρέ, την Εθνική Πινακοθήκη Ρόδου, καθώς και  πολλές ιδιωτικές συλλογές.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική Δωματίου: έκθεση του Μηνά Καμπιτάκη στη gallery genesis
17.11.2016 14:55
Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση του Μηνά Καμπιτάκη, με τίτλο “Μουσική Δωματίου”.
Ένα τέλος – Μια αρχή: Προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
26.09.2016 12:03
Η προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου «Ένα τέλος – Μια αρχή» στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Πλατεία Κοτζιά αποτελεί την αρχή των εορταστικών εκδηλώσεων της Τράπεζας για τα 175 χρόνια από την ίδρυσή της.
Συναισθησία - Solomon's Case: η εγκατάσταση του μastroKristo στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.06.2016 13:54
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, φιλοξενεί τη διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση "Συναισθησία - Solomon's Case" σε Έρευνα – Visuals – Μουσική: μastroKristo, κατά την διάρκεια της οποίας, ο επισκέπτης θα κληθεί να χρησιμοποιήσει όλες του τις αισθήσεις.
Jazz Moments: έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου στην Τεχνόπολη
18.05.2016 10:44
Στο πλαίσιο του 16th Athens Technopolis Jazz Festival από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2016, θα ζήσουμε φωτογραφικά “Jazz Moments”, με την έκθεση του Ανδρέα Ζαχαράτου.
Jazz Moments: έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου στην Αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟS
29.03.2016 14:08
Η Αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟS εγκαινιάζει την Τρίτη 5 Απριλίου την έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο Jazz Moments.