Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Tο Jazz

Tο Jazz
Έργα της Αλίς Τουρνικιώτη, εμπνευσμένα από τη μουσική παράδοση της τζαζ και την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής που την εκπροσωπεί, παρουσιάζονται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Η ζωγράφος παρουσιάζει πίνακες μεγάλων διαστάσεων με λάδι και κάρβουνο που αφιερωμένοι στο μουσικό αυτό είδος, που συνεχίζει να γοητεύει και να αποκτά συνεχώς νέο κοινό. Περιπλανώμενες μπάντες, μουσικοί και τραγουδιστές που χάνονται στην έκσταση της μελωδίας τους, αποτελώντας εικόνες μιας κουλτούρας που έχει ενσωματωθεί στην παγκόσμια μουσική συνείδηση, αποτυπώνονται με ξεχωριστό τρόπο με τον χρωστήρα της δημιουργού.

Η Αλίς Τουρνικιώτη ζωγραφίζει από το 1978, είναι αυτοδίδακτη και ως σήμερα έχει περισσότερες από 30 ατομικές εκθέσεις  στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Έργα της κοσμούν την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank, την Εμπορική Τράπεζα, την Eurobank, το Μουσείο Βορρέ, την Εθνική Πινακοθήκη Ρόδου, καθώς και  πολλές ιδιωτικές συλλογές.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ένα τέλος – Μια αρχή: Προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
26.09.2016 12:03
Η προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου «Ένα τέλος – Μια αρχή» στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Πλατεία Κοτζιά αποτελεί την αρχή των εορταστικών εκδηλώσεων της Τράπεζας για τα 175 χρόνια από την ίδρυσή της.
Jazz Moments: έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου στην Τεχνόπολη
18.05.2016 10:44
Στο πλαίσιο του 16th Athens Technopolis Jazz Festival από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2016, θα ζήσουμε φωτογραφικά “Jazz Moments”, με την έκθεση του Ανδρέα Ζαχαράτου.
Jazz Moments: έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου στην Αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟS
29.03.2016 14:08
Η Αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟS εγκαινιάζει την Τρίτη 5 Απριλίου την έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο Jazz Moments.
Jazz Moments: Έκθεση και παρουσίαση λευκώματος του Ανδρέα Ζαχαράτου στο Athens House of Photography
03.12.2015 16:48
Το Athens House of Photography έχει την τιμή να παρουσιάσει την έκθεση φωτογραφίας και το φωτογραφικό λεύκωμα του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο ˝JAZZ MOMENTS˝ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015.
Προς την Τράπεζα του Μέλλοντος: έκθεση του Θοδωρή Προδρομίδη στη Nitra Gallery
02.11.2015 10:07
Η Nitra υποδέχεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Θοδωρή Προδρομίδη με τίτλο Προς την Τράπεζα του Μέλλοντος, κεντρικό έργο της οποίας αποτελεί το ομώνυμο βίντεο που δημιούργησε ο καλλιτέχνης μετά από ανάθεση από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.