Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»: Πρόγραμμα θεατρικής περιόδου 2016-2017

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»: Πρόγραμμα θεατρικής περιόδου 2016-2017

Η «Διέλευσις» είναι ένας Πολυχώρος Πολιτισμού, που εδώ και έξι χρόνια  ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες που ικανοποιούν τις πολιτιστικές ανάγκες του καιρού μας.

 

Θέατρο, μουσική , εικαστικά , ποιητικές βραδιές, ελεύθερος στοχασμός, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια , είναι μερικές από τις δραστηριότητές της.

 

Στα έξι χρόνια δημιουργικής παρουσίας ένας σύντομος απολογισμός μας δίνει τα παρακάτω στοιχεία:

330 παραστάσεις 18 θεατρικών έργων

250 μουσικά live 80 μουσικών σχημάτων, πολλών ειδών μουσικής

20 εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας

Ποιητικές βραδιές

Δεκάδες ομιλίες επιστημονικού ή φιλοσοφικού περιεχομένου

Σεμινάρια

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε ευπαθείς ομάδες ανθρώπων

 

Για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2016-2017 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις θα παρουσιαστούν τέσσερα θεατρικά έργα:

 

- « Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αλεξέι Αρμπούζωφ, σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου. Το έργο παίζεται για δεύτερη χρονιά στον Πολυχώρο «Διέλευσις», σε μετάφραση απ’ ευθείας από τη ρωσική γλώσσα της Λούλας Γιαννακοπούλου και του Γιούρι Γιαννακόπουλου. Είναι η συνάντηση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ώριμης ηλικίας, που συναντιούνται σε ένα θεραπευτήριο στη Ρίγα της Λετονίας. Εκείνος είναι ο αρχίατρος του θεραπευτηρίου και εκείνη έχει πάει ένα είδος διακοπών για ξεκούραση.

Έναρξη την Κυριακή 9/10 και κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ.

 

- «Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη» το μουσικοθεατρικό έργο που έχει επιμεληθεί ο Γάλλος σκηνοθέτης Jean Jaques Tesson συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά σε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Οι δύο πρώτες θα γίνουν στις 12 και 26 Νοεμβρίου. Για τις επόμενες θα υπάρξει έγκαιρα ανακοίνωση .

 

- «Να ντύσουμε τους γυμνούς» ένα από τα γνωστά – άγνωστα έργα του Λουίτζι Πιραντέλλο, που παίζεται σπάνια, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Γραμματικού. Στο  "Να ντύσουμε τους γυμνούς" συνυπάρχουν τα δυο κύρια γνωρίσματα της πιραντελικής δραματουργίας. Η αμφιβολία και η αυταπάτη. Τα στοιχεία αυτά γίνονται συγκοινωνούντα δοχεία, σε μια παραβολή γύρω από το διχασμό της προσωπικότητας, με αποτέλεσμα να προκαλούν σύγχυση της πραγματικότητας.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ.

 

- « Άμλετ vs τέλμα», μία περφόρμανς πάνω στο έργο του Σαίξπηρ, που έχει επιμεληθεί δραματουργικά και σκηνοθετικά η θεατρολόγος - σκηνοθέτις και ηθοποιός Χρυσάνθη Κορνηλίου. Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης του έργου αναδεικνύει το εσωτερικό του περιεχόμενο και τους βαθύτερους συμβολισμούς του.

 

Παράλληλα προγραμματίζονται μουσικές εκδηλώσεις κλασσικής, έντεχνης, έθνικ, ρεμπέτικης και αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Γνωστοί τραγουδιστές και μουσικά συγκροτήματα θα μας ψυχαγωγήσουν Παρασκευές και Σάββατα. Έγκαιρα θα υπάρχει ενημέρωση.

 

Και όπως πάντα εικαστικές εκθέσεις, ομιλίες, ποιητικές βραδιές, σεμινάρια κλπ

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ Vs Τέλμα στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»
26.01.2017 12:52
Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.
Πολυχώρος Vault: Το πρόγραμμα της σεζόν 2016-2017
15.11.2016 17:30
Είκοσι παραστάσεις και δύο μεγάλα project (1 θεατρικό και 1 μουσικό) περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS. Έξι παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν και δεκατέσσερις νέες παραγωγές. Δώδεκα σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.
Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις
08.11.2016 10:36
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται η παράσταση «Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη», ένα ταξίδι που συνδυάζει ζωντανή μουσική και παντομίμα το Σάββατο 12 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Κωμωδία μιας άλλης εποχής, του Αλεξέι Αρμπούζωφ, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Διέλευσις
29.09.2016 16:23
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε μετάφραση απ’ ευθείας από τη ρωσική γλώσσα της Λούλας Γιαννακοπούλου και του Γιούρι Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.
Πολυχώρος Underground: Πρόγραμμα παραστάσεων Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016
19.07.2016 16:58
O καινούργιος θεατρικός χώρος της Αθήνας, UNDERGROUND, αφιερώνει το ρεπερτόριο της νέας θεατρικής περιόδου 2016-2017 στο ελληνικό έργο.