Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

“Soleil politique”: παρουσίαση βιβλίου

“Soleil politique”: παρουσίαση βιβλίου

Στο Circuits and Currents. Project Space of the Athens School of Fine Arts, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσειων Paraguay, Soleil politique του Pierre Bal-Blanc στις 17 Ιουλίου 2016.


Η ομιλία είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Aγγλικά.


Soleil politique, ένα βιβλίο που επινοήθηκε από τον Pierre Bal-Blanc σε διάλογο με τους Vier5 και τις εκδόσεις Paraguay , ακολουθώντας την έκθεση με το ίδιο όνομα που άρχισε στο Museion Bolzano στην Ιταλία, το Σεπτέμβριο του 2014 - σε επιμέλεια του Pierre Bal-Blanc (πρώην διευθυντή της CAC Brétigny, και τώρα μέλους της επιμελητικής ομάδας της documenta14).


Έχοντας προσφέρει στον Pierre Bal-Blanc να χρησιμοποιήσει τα δωμάτια του τέταρτου ορόφου του μουσείου για την έκθεση, εκείνος εγκαθιστά τα έργα στο φουαγιέ , στο κέντρο πληροφοριών, στο βιβλιοπωλείο, στον χώρο που διατίθεται για τα projects και στη περιοχή "Πέρασμα" (“Passage”), μεταφέροντας έτσι τους κοινόχρηστους χώρους στον επάνω όροφο. Η ανατροπή της ιεραρχίας του εκθεσιακού χώρου χρησίμευσε ως πλαίσιο για μια έκθεση που θέτει διεισδυτικά ερωτήματα σχετικά με το ρόλο των μουσείων και την χρήση της εξουσίας τους στην διαμόρφωση πολιτιστικού διαλόγου.
Επηρεασμένος από τις συνθέσεις του Cornelius Cardew “οι οποίες αφήνουν τους περφόρμερ να ακολουθούν ελεύθερα τις δικές τους κατευθύνσεις,οδηγούμενοι από ένα σύμπλεγμα νοτών διατεταγμένων μέσα σε ένα πλέγμα”,ο Bal-Blanc ανέπτυξε μία εκθεσιακή παρτιτούρα,αφήνοντας ”ελεύθερα και ανοιχτά όλες τις ομαδοποιήσεις,τους ρυθμούς και την σειρά των αναγνώσεων των έργων,προκειμένου να τονίσει τη στενή σχέση μεταξύ της εμμένειας και του ασυνειδήτου. "
Αυτός ο κατάλογος χαρτογραφεί την διαδικασία που οδήγησε στην έκθεση “Soleil politique” ,όπως επίσης και σε κάποιες μεταγενέστερες σκέψεις και επιπτώσεις.
Η έκδοση Soleil politique εκδόθηκε από την Paraguay Press και την CAC Brétigny,σε συνεργασία με το Museion Bolzano και τους Piano, Prepared Platform for contemporary art, France–Italy 2014-2015, ξεκινώντας απο την d.c.a/ French association for the development of centres d’art.
Η Paraguay(επίσημα γνωστή ως Paraguay Press) είναι μία ανεξάρτητη δομή,η οποία στοχεύει στην εξάπλωση των νοημάτων και των πρακτικών της έκδοσης στην συγχρονη τέχνη και την πολιτική.


Με την υποστήριξη του Προγράμματος της DAAD: Συνεργασία με ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 2014 – 2016 / Συνεργασία της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Μονάχου (ADBK) και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τη στήριξη του Συλλόγου
14.11.2016 12:28
Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Multi Event City Loft.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.
Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 10:12
Οι εκδόσεις Ροές διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου "Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία" , τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.
Παρουσίαση του βιβλίου  Η Οργή του Ανδρέα!
03.02.2016 09:57
Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Α. Παπανδρέου με τίτλο Η Οργή του Ανδρέα!
Tα Public υποδέχονται την Σώτη Τριανταφύλλου για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου
21.01.2016 12:53
Τα Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση: Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.