Το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοπρόταση» και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν σε συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία του συλλογικού τόμου «Η φωνή της» την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 7 μ.μ.

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς: Εύα Μ. Μαθιουδάκη, Χάρις Παρασκευοπούλου, Εύα Στάμου.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Γεωργία Βεληβασάκη, Πέννυ Μηλιά, Αλέκα Πλακονούρη, Κατερίνα Ι. Παπαντωνίου, Νατάσα Ρεμούνδου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η συγγραφέας Τζούλια Γκανάσου.

Όλες οι συμμετέχουσες είναι μέλη του Δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «η φωνή της».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Η φωνή της»

Πενήντα τρεις γυναίκες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας ενώνουν τις φωνές τους σε μία Φωνή, θέλοντας να μιλήσουν για την πραγματικότητα της έμφυλης βίας, ορατής και αόρατης, για τις δομές της έμφυλης κυριαρχίας στην πολυπλοκότητά τους, για τα βιώματα της καταπίεσης αλλά και του αγώνα για ενδυνάμωση, χειραφέτηση, αληθινή συντροφικότητα και αλληλεγγύη.

Τα διηγήματά τους συγκλονίζουν, καθώς αφηγούνται ιστορίες βίας και αντίστασης ταξιδεύοντας από τα πιο απόμακρα χωριά ως τις μεγαλουπόλεις, από την Ευρώπη ως τα βάθη της Αφρικής και τη Λατινική Αμερική. Με τον νου πάντοτε στις πρωτοπόρες Ελληνίδες συγγραφείς που ξεχάστηκαν από την επίσημη Ιστορία, οι συγγραφείς του βιβλίου, ζώντας κι αυτές την πραγματικότητα της έμφυλης βίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο ένα ή στο άλλο πεδίο της καθημερινής ζωής, θέλησαν να δυναμώσουν τη φωνή των γυναικών και να ακουστεί η αλήθεια τους.