Από την Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, Γκαζόζα Α.Α.Α. σε εικονογράφηση Φωτεινής Τίκκου.

Ο Μηνάς άρχισε να τρέχει.
Έτρεχε με όλη του τη δύναμη!
Πίσω του έτρεχε και η γκαζόζα και ακόμα πιο πίσω
κάτι βαζάκια από μαρμελάδα και σακουλάκια από πατατάκια.
Πλαστικά μπουκάλια και κουτιά από αναψυκτικά
ορμούσαν κατά πάνω του. Στρατός ολόκληρος!
Για να τους ξεφύγει, έστριψε απότομα…
μα δυο μπαταρίες, κατακόκκινες από τον θυμό τους,
του έκοψαν τη φόρα!
-ΣΤΟΟΟΠ!!! Εμπρός για το κρατητήριο, τον διέταξαν…

Μια ιστορία γεμάτη ανατροπές που φέρνει τους μικρούς μας αναγνώστες σε επαφή με τα υλικά, την έννοια και την αναγκαιότητα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.


Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, η συγγραφέας:
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Εκεί πρωτοαγάπησα τις ιστορίες και τα παραμύθια. Στο σχολείο, στη δανειστική βιβλιοθήκη, στο σπίτι, στις διακοπές ζούσα παραμυθένιες στιγμές. Στην εφηβεία μετακόμισα στην Ελλάδα, όπου και συνεχίστηκαν, ευτυχώς. Σήμερα ζω στην Αθήνα με την οικογένειά μου.
Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών και παράλληλα ασχολούμαι με την επιμέλεια εκπαιδευτικών βιβλίων για την αγγλική γλώσσα. Λόγω της μετεκπαίδευσής μου, ασχολούμαι, επίσης, με τη διδασκαλία στο διαδίκτυο, σε μαθητές από όλον τον κόσμο (Οnline Τeaching). Καθημερινά ταξιδεύω από ήπειρο σε ήπειρο, γνωρίζοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, όμορφες πόλεις και χωριά και υπέροχους ανθρώπους, ακούγοντας τις δικές τους ιστορίες.
Τα παραμύθια όμως παραμένουν η μεγάλη μου αγάπη και η συγγραφή τους η κρυφή μου επιθυμία. Έτσι, παρακολούθησα σεμινάρια δημιουργικής γραφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έγινα μέλος του συλλόγου SCBWI (The Society of Children’s Book Writers and Illustrators) και του IBBY (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).
……και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω τις δικές μου ιστορίες.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: jennykouts@yahoo.gr 


 
Η Φωτεινή Τίκκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 2009. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων κατά την παραμονή της στην Ισπανία το 2007 ενώ φοιτούσε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σεβίλλης. Έχει επίσης παρακολουθήσει εργαστήρια σκίτσου και εικονογράφησης τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα. Το 2014 ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό στο Visual Arts στις Βρυξέλλες.
Η ενασχόλησή της με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ξεκίνησε το 2009 με τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Από τότε έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους.
Τον τελευταίο καιρό ζει και εργάζεται στην Κοπεγχάγη.
Δείγμα της δουλειάς της μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της fotinitikkouillustration.com καθώς και στη σελίδα της στο Facebook: Fotini Tikkou Illustration