Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ADAF kids: Εκδηλώσεις για παιδιά στο πλαίσιο του Athens Digital Arts Festival

ADAF kids: Εκδηλώσεις για παιδιά στο πλαίσιο του Athens Digital Arts Festival

To Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival εγκαινιάζει τη νέα του ενότητα ADAF kids.

Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου παιδιά και γονείς προσκαλούνται να δοκιμάσουν στην πράξη και να εξερευνήσουν τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον κόσμο των ψηφιακών τεχνών μέσα από διαδραστικές εγκαταστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και προβολές animation.

Σας περιμένουμε στο κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121, στο ιστορικό κέντρο Αθήνας. Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε μαζί σας είναι η διάθεση για παιχνίδι, συνεργασία και δημιουργικότητα.

Το ADAF kids περιλαμβάνει:

1. Διαδραστική Εγκατάσταση: Circus Lumineszenz Playground

Το πρότζεκτ “Circus Lumineszenz Playground” είναι μια συναρπαστική διαδραστική εγκατάσταση από την αυστριακή ομάδα Circus Lumineszenz, όπου τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες (visuals) χρησιμοποιώντας διαφορετικά “φωτεινά” αντικείμενα. Επιπλέον, σε αυτή τη διαδραστική παιδική χαρά βρίσκονται πρωτότυπα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα , όπως το Ηλεκτρονικό Μαρίμπα (κρουστό όργανο), το Φωτόφωνο και η μικρή Laser Άρπα. Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν μαγικούς ηλεκτρονικούς ήχους και εφέ!

2. Προβολές Animation

Ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα animation, στο οποίο καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Στόχος των προβολών είναι να αναδείξει αξίες όπως η φιλία και η πολυπολιτισμικότητα μέσα από διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

3. Εκπαιδευτικό Εργαστήριο: Ένας Μικρός Χάρτινος Κινούμενος Κόσμος

Δημιούργησε το δικό σου animation έτσι όπως το έχεις φανταστεί! Το εργαστήριο εστιάζει στη τεχνική του stop motion για μικρούς και μεγάλους. Μικροί επίδοξοι δημιουργοί και οι γονείς τους θα συμμετάσχουν από τη δημιουργία των κεντρικών χαρακτήρων και των σκηνικών έως τη σύνθεση της κινούμενης εικόνας και τη μουσική επένδυση.

Με τη βοήθεια έμπειρων εισηγητών, όπως ο Μπάμπης Αλεξιάδης, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν βήμα προς βήμα τη δημιουργία ενός animation όπως αυτές θα παρουσιαστούν μέσα από δύο σταθμούς παραγωγής: του σχεδιασμού και της σύνθεσης. Θα κολλήσουν, θα χρωματίσουν και θα διακοσμήσουν χάρτινους χαρακτήρες διαμορφώνοντας παράλληλα το σκηνικό έχοντας τη δυνατότητα να περάσουν από τη θέση του σκηνοθέτη συνθέτοντας το πρώτο τους βίντεο και τα ηχητικά εφέ της δικής τους ιστορίας.

Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μαζί τις δημιουργίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το 12ο Athens Digital Arts Festival μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Athens Digital Arts Festival 2017: Παράταση Υποβολής
01.02.2017 16:47
Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας - Athens Digital Arts Festival (ADAF), διερευνώντας το μέλλον της ψηφιακής κουλτούρας, καλεί την καλλιτεχνική κοινότητα να υποβάλει τις προτάσεις της υπό τη θεματική #PostFuture. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το ADAF 2017 παρατείνεται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την καλλιτεχνική κοινότητα.
13o Athens Digital Arts Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
04.01.2017 10:39
To 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας- Athens Digital Arts Festival (από 18 έως 21 Μαΐου 2017) ανακοινώνει το κάλεσμα συμμετοχής του για το 2017 και σε καλεί να κοιτάξεις μαζί μας προς το “μετα-μέλλον”.
12ο Athens Digital Arts Festival: Το πρόγραμμα
11.05.2016 16:17
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σας προσκαλεί σε μία τετραήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαΐου, στο κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117 – 121. Παράλληλα, το ADAF 2016 θα παρουσιάσει έργα καλλιτεχνών και AV performances στον πολυχώρο six d.o.g.s.
Το 12ο Athens Digital Arts Festival - Digital Pop τον Μάιο στην Ερμού
06.04.2016 13:23
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει με τη 12η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί 19 με 22 Μαΐου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Κεντρικός χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121.
Athens Digital Arts Festival: Το backstage βίντεο της καμπάνιας Digital POP
05.04.2016 16:33
Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, εξερευνά τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή και μας καλεί να δούμε πως η συνεχής ενασχόληση μας με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο διαμορφώνουν καινούριες τάσεις και συνήθειες.