Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει με τη 12η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί 19 με 22 Μαΐου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Κεντρικός χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121.

Με τη θεματική Digital Pop, το Φεστιβάλ επιδιώκει να καταγράψει τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή, διερευνώντας τις σύγχρονες τάσεις και συνήθειες που διαμορφώνονται από τη συνεχή ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Οτιδήποτε ορίζεται ως Ποπ, χαρακτηρίζεται από την κουλτούρα του «εδώ και τώρα». Στις μέρες μας, το Ποπ μπορεί να προσδιορίζεται μέσα από likes, shares, tweets, views ή followers φανερώνοντας κατά κάποιον τρόπο τη δύναμη του πλήθους να διαμορφώνει τάσεις και νοοτροπίες, αλλά ταυτόχρονα αυτή η δυναμική φαίνεται να είναι εφήμερη καθώς ο πολιτισμός εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Έτσι, οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί Ποπ το 2015, μπορεί να μοιάζει ξεπερασμένο το 2016 και ούτω καθεξής.

Η καλλιτεχνική κοινότητα ανταποκρίθηκε θερμά στο ανοιχτό κάλεσμα του 12ου Athens Digital Arts Festival, με 2.284 καλλιτεχνικές προτάσεις από 88 χώρες. Έτσι, το ADAF 2016 θα παρουσιάσει ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα με διαδραστικά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, video art, διαδικτυακά έργα, ψηφιακή εικόνα, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, ομιλίες καλλιτεχνών, παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, οπτικοακουστικές περφόρμανς και μουσικά δρώμενα, αναδεικνύοντας τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες και στις καλλιτεχνικές πρακτικές.

Το Athens Digital Arts Festival σε καλεί να γίνεις μέρος της ομάδας του!

Οι εθελοντές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ADAF. Κάθε χρόνο, δεκάδες δημιουργικοί άνθρωποι εντάσσονται δυναμικά στην ομάδα του Φεστιβάλ, αναπτύσσοντας τις δυνατότητές τους και προσφέροντας σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης, όπως στους χώρους υποδοχής, στην παραγωγή, στο στήσιμο της έκθεσης καθώς και στις ξεναγήσεις στο κοινό.

Με τη συμμετοχή σου, θα έχεις την ευκαιρία να συμβάλλεις δημιουργικά, ανάλογα με τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά σου, στη 12η διοργάνωση και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία. Αν είσαι άνω των 18 ετών, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 15 Απριλίου 2016.

Μετά το τέλος του Φεστιβάλ, οι εθελοντές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες: volunteers@adaf.gr