Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το Χειρόγραφο της Χάρις Αλεξίου για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Το Χειρόγραφο της Χάρις Αλεξίου για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, η παράσταση της Χάρις Αλεξίου, "Χειρόγραφο", που έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη σε παραγωγή της εταιρίας Λυκόφως στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, θα είναι αφιερωμένη στις δράσεις της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τους πρόσφυγες και τα έσοδα από την παράσταση, θα διατεθούν αποκλειστικά στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την προσφυγική κρίση.

Στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, από την Παρασκευή 8 Απριλίου και μέχρι το τέλος των παραστάσεων της Χάρις Αλεξίου, θα υπάρχει ερανικό κουτί καθώς και ενημερωτικό υλικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Παράλληλα, την Τετάρτη 13 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της παράστασης "Χειρόγραφο" θα βρίσκονται στο χώρο και εκπρόσωποι της οργάνωσης, για να ενημερώνουν το κοινό σχετικά με το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

"Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 65 χώρες. Παρέχει επείγουσα βοήθεια σε πληθυσμούς που έχουν πληγεί από μια ένοπλη σύγκρουση, μια επιδημία ή μια φυσική καταστροφή. Προσφέρει βοήθεια με μόνο κριτήριο την ανάγκη, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, φύλο ή πολιτικούς δεσμούς.

Βοήθησαν περισσότερους από 18.000 ανθρώπους να διασχίσουν με ασφάλεια το Αιγαίο, περιέθαλψαν 55.000 και προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερους από 88.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Σήμερα, βρισκονται στη Λέσβο, τη Σάμο, το Αγαθονήσι, τα Δωδεκάνησα,  την Ειδομένη, την Αθήνα, τον Πειραιά, την Κόρινθο, οπου διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό.

- Με 20 ευρώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορούν να προσφέρουν 24 ισοθερμικές κουβέρτες στους πρόσφυγες που διασώζονται στο Αιγαίο, προστατεύοντας τους από την υποθερμία ή 12 ενεργειακές μπάρες, για άμεση προστασία των διασωθέντων απο την αφυδάτωση και την υπογλυκαιμία.

- Με 30 ευρώ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορούν να προσφέρουν ένα σωσίβιο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης στη θάλασσα".

Περισσότερα για την παράσταση της Χάρις Αλεξίου, Χειρόγραφο, στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου, μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Κόλχαας, του Χάινριχ φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο ΚΕΤ
03.11.2016 14:35
Η παράσταση που ενθουσίασε τους κριτικούς και αγαπήθηκε από το κοινό, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Ο Michael Kohlhaas καλπάζει ξανά μέσα από τον συγκλονιστικό μονόλογο του Νίκου Αλεξίου.
Η Χάρις Αλεξίου με το Χειρόγραφο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
06.10.2016 16:26
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, η Χάρις Αλεξίου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 4 Νοεμβρίου και για 8 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει με το «Χειρόγραφο» στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
12.09.2016 11:12
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, η Χάρις Αλεξίου ξανανεβαίνει στη σκηνή, στις 12 Οκτωβρίου και για 12 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Ημερολόγια Αλληλεγγύης: Μια παράσταση για τους πρόσφυγες στο Θέατρο Τέχνης
06.06.2016 12:57
Το Θέατρο Τέχνης μας προσκαλεί στην παράσταση Ημερολόγια Αλληλεγγύης, μια παράσταση για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Μυτιλήνη μέσα από τα ημερολόγια των Χρηστού Αγγελάκου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά.
Χάρις Αλεξίου  “Χειρόγραφο”: Η επιτυχία φέρνει παράταση!
31.03.2016 10:10
Συνεχίζεται για μερικές ακόμη παραστάσεις το "Χειρόγραφο" της Χάρις Αλεξίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε από το κοινό, στο “Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου” στον Κεραμεικό.