Η θεατρική ομάδα Εκτός Τόπου και χρόνου παρουσιάζει το παιδικό θεατρικό έργο «Ο Σούπερ Φυστίκης Ενάντια στο Τεράστιο Παγωτό Χωνάκι» του Γιάννη Κατσιγιάννη, σε σκηνοθεσία Θανάση Πρασίδη, στο Θέατρο Σοφούλη από το Σάββατο 2 Απριλίου.

Πρόκειται για μία παράσταση εξ ολοκλήρου… χειροποίητη, με λιτά σκηνικά και κοστούμια, στηριγμένη στα βασικά υλικά του θεάτρου: το παιχνίδι, τη μεταμόρφωση, τα αληθινά αισθήματα, τον αυτοσχεδιασμό, τη φαντασία, την επικοινωνία των ηθοποιών με το κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο

Το παιδικό θεατρικό με τον τίτλο «Ο Σούπερ Φυστίκης Ενάντια στο Τεράστιο Παγωτό Χωνάκι», είναι ένα αλληγορικό παραμύθι.

Ο Σούπερ Φυστίκης μόλις γύρισε νικητής από το μακρινό Ξηροκαρπιστάν. Άλλη μια αποστολή ήλθε σε πέρας, με την βοήθεια του ασυναγώνιστου υπερόπλου του. Καιρός λοιπόν τώρα, να ξεκουραστεί. Όμως, ένα απρόσμενο γεγονός μέλει να ταράξει για τα καλά την ησυχία που τόσο επιθυμεί. Ο Μπούλης, το τεράστιο παγωτό χωνάκι που βγήκε μέσα από το εργαστήριο του τζαζεμένου επιστήμονα Πίπη Φαρμακοτρίφτη, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και απειλεί από λεπτό σε λεπτό να λιώσει. Θορυβημένη η επιστημονική κοινότητα μιλάει για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Είναι πλέον φανερό. Ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται στο χείλος της πιο λαχταριστής καταστροφής κι αυτό αποτελεί απειλή και για τον Σούπερ Φυστίκη, α-π-ο-σ-τ-ο-λ-ή! Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Ο Πινγκ Πονγκ, ο λιχούδης γορίλας και ο στρατός ετοιμάζονται να τον αντιμετωπίσουν. Την ίδια στιγμή, δημοσιογράφοι και επιστήμονες κάνουν δημόσια έκκληση: Σούπερ Φυστίκη, σώσε μας! Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον υπερήρωα να αναβάλει την αναμέτρηση του με το τεράστιο παγωτό χωνάκι; Ποιο είναι το τρομερό μυστικό που κρύβεται πίσω από το υπερόπλο και γιατί αυτή τη φορά δεν μπορεί να τον βγάλει από την δύσκολη θέση; Η ξεκούραση μοιάζει σαν δικαιολογία που δεν μπορεί πια να τον καλύψει.

Έτσι, ο Σούπερ Φυστίκης δε θα αργήσει  να αντιμετωπίσει εκτός από τον Μπούλη και τον ίδιο του τον εαυτό…

Συντελεστές

Κείμενο: Γιάννης Κατσιγιάννης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Πρασίδης
Σκηνικά- Κοστούμια: Μαρία Παπαδήμου
Μουσική: Βελλιάδης Κωνσταντίνος

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Κασάπης Βαγγέλης (Γορίλας, Στρατηγός), Κώττα Στεφανία (Θαυμάστρια, Στρατιώτης), Κώττας Κωνσταντίνος (Τζαζεμένος Επιστήμονας, Επιστήμονας), Μάντσος Κωνσταντίνος (Παγωτό Χωνάκι), Μπάτζιου Δήμητρα (Δημοσιαγράφος), Νικόλτσιου Στέλλα (Θαυμάστρια, Στρατιώτης), Παναγιωτάκη Σοφία (Στρατιώτης, Κοπέλα Διαφήμισης), Σταυρίδου Βικτώρια (Γιαγιά, Στρατιώτης), Τσίντζιος Θανάσης (Σούπερ Φιστίκης).